Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 25.
Személyes adatok
név Mohácsiné Farkas Csilla
születési év 1960
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím Mohacsine.Farkas.Csillaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6202
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Engelhardt Tekla PhD 2016  ÉDI
Rohonczy Kata PhD 2014  ÉDI-BCE
Pap Kata PhD 2011  ÉDI-BCE
Ágoston Réka PhD 2009  ÉDI-BCE
Taczmanné Brückner Andrea PhD 2005  ÉDI-BCE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Berkics Adrienn PhD (2019/06)  ÉDI
Mráz Balázs PhD (2017/10)  ÉDI
Nyirő-Fekete Brigitta PhD (2018/06)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Grigori Badalyan (PhD) 2014/08  ÉDI
(50%) Szabóné Tima Helga (PhD) 2016/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Mouwakeh Ahmad (PhD) (2018/01)  ÉDI
(50%) Vajda Ágnes Gizella (PhD) (2018/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer mikrobiológia; baktériumok hőpusztulása; élelmiszerbiztonság; gyors mikrobiológiai vizsgálati módszerek; új, nem termikus tartósítási technológiák mikrobiológiai megalapozása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2014

Farkas J, Ehlermann DAE, Mohácsi-Farkas Cs: Food Technologies: Food Irradiation, In: Motarjemi Y, Moy G, Todd E (szerk.) Encyclopedia of food safety. Amsterdam; Boston; London: Elsevier, 2014. pp. 178-186.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2014

Mohácsi-Farkas Cs, Nyirő-Fekete B, Daood H, Dalmadi I, Kiskó G: Improving microbiological safety and maintaining sensory and nutritional quality of pre-cut tomato and carrot by gamma irradiation, RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY 99: pp. 79-85.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.189*
nyelv: angol
DOI 
2014

Farkas J, Mohácsi-Farkas Cs: Safety of Food and Beverages: Spices and Seasonings, In: Motarjemi Y, Moy G, Todd E (szerk.) Encyclopedia of food safety. Amsterdam; Boston; London: Elsevier, 2014. pp. 324-330.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2012

Fekete B, Kiskó G, Stefanovits-Bányai É, Mohácsi-Farkas Cs: Use of irradiation to improve the mirobiological safety of some fresh pre-cut fruits, ACTA ALIMENTARIA 41: (SUPPL. 1) pp. 52-61.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.475
nyelv: angol
DOI 
2011

Dr. Farkas József, Mohácsiné Farkas Csilla: History and future of food irradiation, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 22: (2-3) pp. 121-126.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.672
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
DOI 
2010

Ágoston R, Mohácsi-Farkas Cs, Pillai S D: Exposure to sub-lethal temperatures induces enhanced heat resistance in Listeria monocytogenes, ACTA ALIMENTARIA 39: (3) pp. 327-336.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.379
nyelv: angol
DOI 
2009

Ágoston Réka, Soni, Kamlesh, Jesudhasan, Palmy R., Russell, William K., Mohácsiné Farkas Csilla, Pillai, Suresh D.: Differential expression of proteins in Listeria monocytogenes under thermo tolerance-inducing, heat shock, and prolonged heat shock conditions, FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE 6: (9) pp. 1133-1140.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.896
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2005

Taczmanné Brückner Andrea, Balla Csaba, Mohácsiné Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Mode of action of Kluyveromyces lactis in biocontrol of Penicillium expansum, ACTA ALIMENTARIA 34: (2) pp. 153-160.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.274
nyelv: angol
DOI 
1999

Mohácsi-Farkas Cs, Farkas J, Mészáros L, Reichart O, Andrássy É: Thermal denaturation of bacterial cells examined by differential scanning calorimetry, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS 57: (2) pp. 409-414.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.607
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
1994

Reichart O, Mohácsi-Farkas Cs: Mathematical modelling of the combined effect of water activity, pH and redox potential on the heat destruction, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 24: pp. 103-112.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.321
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:70 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
92
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
114
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
8 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
35
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
26
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
179

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )