Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XII. 06.
Személyes adatok
név Mohácsiné Farkas Csilla
születési év 1960
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím Mohacsine.Farkas.Csillaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6202
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Engelhardt Tekla PhD 2016  ÉDI
Rohonczy Kata PhD 2014  ÉDI-BCE
Pap Kata PhD 2011  ÉDI-BCE
Ágoston Réka PhD 2009  ÉDI-BCE
Taczmanné Brückner Andrea PhD 2005  ÉDI-BCE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Berkics Adrienn PhD (2019/06)  ÉDI
Mráz Balázs PhD (2017/10)  ÉDI
Nyirő-Fekete Brigitta PhD (2018/06)  ÉDI
(50%) Szabóné Tima Helga PhD (2020/02)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Grigori Badalyan (PhD) 2014/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Mouwakeh Ahmad (PhD) (2018/01)  ÉDI
(50%) Vajda Ágnes Gizella (PhD) (2018/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer mikrobiológia; baktériumok hőpusztulása; élelmiszerbiztonság; gyors mikrobiológiai vizsgálati módszerek; új, nem termikus tartósítási technológiák mikrobiológiai megalapozása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2016

Szabó L, Tóth T, Engelhardt T, Rácz G, Mohácsi-Farkas Cs, Takács E, Wojnárovits L: Change in hydrophilicity of penicillins during advanced oxidation by radiolytically generated OH compromises the elimination of selective pressure on bacterial strains, SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT 551–552: pp. 393-403.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2016

Engelhardt Tekla, Ágoston Réka, Belák Ágnes, Mohácsiné Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: The suitability of the ISO 11290-1 method for the detection of Listeria monocytogenes, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 71: pp. 213-220.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Tima Helga, Taczmanné Brückner Andrea, Mohácsi-Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Fusarium mycotoxins in cereals harvested from Hungarian fields, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART B - SURVEILLANCE 9: (2) pp. 127-131.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Tima Helga, Guld Zsuzsanna, Mohácsi-Farkas Csilla, Kiskó Gabriella: Deoxynivalenol, zearalenone and T-2 in grain based swine feed in Hungary, FOOD ADDITIVES AND CONTAMINANTS PART B - SURVEILLANCE On: (Line) pp. on-line.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Mohácsi-Farkas Csilla: Food irradiation: Special solutions for the immuno-compromised, RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY: THE JOURNAL FOR RADIATION PHYSICS RADIATION CHEMISTRY AND RADIATION PROCESSING 129: pp. 58-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Mohácsi-Farkas Cs, Nyirő-Fekete B, Daood H, Dalmadi I, Kiskó G: Improving microbiological safety and maintaining sensory and nutritional quality of pre-cut tomato and carrot by gamma irradiation, RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY: THE JOURNAL FOR RADIATION PHYSICS RADIATION CHEMISTRY AND RADIATION PROCESSING 99: pp. 79-85.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2011

Dr. Farkas József, Mohácsiné Farkas Csilla: History and future of food irradiation, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 22: (2-3) pp. 121-126.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 66
nyelv: angol
DOI 
2009

Ágoston Réka, Soni, Kamlesh, Jesudhasan, Palmy R., Russell, William K., Mohácsiné Farkas Csilla, Pillai, Suresh D.: Differential expression of proteins in Listeria monocytogenes under thermo tolerance-inducing, heat shock, and prolonged heat shock conditions, FOODBORNE PATHOGENS AND DISEASE 6: (9) pp. 1133-1140.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
1999

Mohácsi-Farkas Cs, Farkas J, Mészáros L, Reichart O, Andrássy É: Thermal denaturation of bacterial cells examined by differential scanning calorimetry, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS 57: (2) pp. 409-414.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
1994

Reichart O, Mohácsi-Farkas Cs: Mathematical modelling of the combined effect of water activity, pH and redox potential on the heat destruction, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 24: pp. 103-112.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:103 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
99
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
122
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
8 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
38
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
32
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
223


2017. III. 21.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. május 5-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2343 ( 2017. II. 28. )