Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 25.
Személyes adatok
Magyar Ildikó
név Magyar Ildikó
születési év 1955
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola 45%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 55%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím Magyar.Ildikokertk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6347
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, Budapest
Jelenlegi munkahelyek
1980 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Bene Zsuzsanna PhD 2004  ÉDI-BCE

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Soós János (PhD) 2016/01  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Horváth Borbála (PhD) (2019/01)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Borászati mikrobiológia: biológiai almasavbomlás, élesztőhártya alatti borérlelés, Tokaji aszú mikrobiológiája, borélesztők jellemzése és szelektálása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2014

O Csernus, A Pomázi, I Magyar: Isolation, characterisation and selection of wine yeast strains in Etyek-Buda wine district, Hungary, ACTA ALIMENTARIA 43: (3) pp. 489-500.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Soós J, Várvölgyi E, Dénes L, Kovács Z, Felföldi J, Magyar I: Application of electronic tongue to discriminate white wines originated from different regions of Hungary, ACTA ALIMENTARIA 43: (Suppl 1) pp. 132-139.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Magyar Ildikó, Nyitrai-Sárdy Diána, Leskó Annamária, Pomázi Andrea, Kállay Miklós: Anaerobic organic acid metabolism of Candida zemplinina in comparison with Saccharomyces wine yeasts, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 178: pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2011

Magyar I, Tóth T: Comparative evaluation of some oenological properties in wine strains of Candida stellata, Candida zemplinina, Saccharomyces uvarum and Saccharomyces cerevisiae, FOOD MICROBIOLOGY 28: (1) pp. 94-100.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
DOI 
2011

Magyar I: Botrytized wines, In: Szerk.: Jackson RS Advances in Food and Nutrition Research Vol 63: Speciality wines. Amsterdam: Academic Press, 2011. pp. 147-206.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2010

Magyar Ildikó : Borászati mikrobiológia, Budapest: Mezőgazda Kiadó, 158 p.
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: magyar
2006

Magyar I, Bene Zs: Morphological and taxonomic study on mycobiota of noble rotted grapes in the Tokaj wine district, ACTA ALIMENTARIA 35: (2) pp. 237-246.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2004

Bene Zs, Magyar I: Characterization of yeast and mould biota of botrytized grapes in Tokaj wine region in the years 2000 and 2001, ACTA ALIMENTARIA 33: (3) pp. 259-267.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
DOI 
2001

Kozovska Z, Maraz A, Magyar I, Subik J: Multidrug resistance as a dominant molecular marker in transformation of wine yeast, JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 92: (1) pp. 27-35.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
DOI 
1989

MAGYAR I, PANYIK I: BIOLOGICAL DEACIDIFICATION OF WINE WITH SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE ENTRAPPED IN CA-ALGINATE GEL, AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 40: (4) pp. 233-240.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 43
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:89 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
58
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
63
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
11
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
16
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
99

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )