Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. II. 22.
Személyes adatok
Magyar Ildikó
név Magyar Ildikó
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (oktató)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Kertészettudományi Doktori Iskola 45%
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 55%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6347
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, Budapest
Jelenlegi munkahelyek
1980 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Oláhné Horváth Borbála PhD 2021  KeTDI
(50%) Soós János PhD 2019  ÉDI
Bene Zsuzsanna PhD 2004  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Borászati mikrobiológia: biológiai almasavbomlás, élesztőhártya alatti borérlelés, Tokaji aszú mikrobiológiája, borélesztők jellemzése és szelektálása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2020

Oláhné Horváth Borbála, Nyitrainé Sárdy Diána, Kellner Nikolett, Magyar Ildikó: Effects of the high sugar content on the fermentation dynamics and some metabolites of wine-related yeast species Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum and Starmerella bacillaris, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 58: (1) pp. 76-83.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 23
nyelv: angol
URL 
2020

Oláhné Horváth B., Fazekas E., Kellner N., Magyar I.: Influence of Medium Chain Fatty Acids on Some Botrytised Wine-Related Yeast Species and on Spontaneous Refermentation of Tokaj Essence, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (3) pp. 339-347.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2020

Oláhné Horváth Borbála, Kellner Nikolett, Csuka Bence, Magyar Ildikó: Újabb Saccharomyces és nem-Saccharomyces starterkultúrák értékelése fehér-borok erjesztésében., BORÁSZATI FÜZETEK 30: (2) pp. 32-35.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2019

Zaukuu John-Lewis Z., Soos Janos, Bodor Zsanett, Felfoldi Jozsef, Magyar Ildiko, Kovacs Zoltan: Authentication of Tokaj Wine (Hungaricum) with the Electronic Tongue and Near Infrared Spectroscopy, JOURNAL OF FOOD SCIENCE 84: (12) pp. 3437-3444.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 27
nyelv: angol
URL 
2019

Oláhné Horváth B., Balogh Z., Takács R., Magyar I., Pomázi A.: Influence of non-Saccharomyces yeast cultures on the yeast and lactic acid bacteria population during prefermentative cold maceration of red grapes, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 66: (Suppl. 1.) p. 173.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2014

Magyar Ildikó, Nyitrai-Sárdy Diána, Leskó Annamária, Pomázi Andrea, Kállay Miklós: Anaerobic organic acid metabolism of Candida zemplinina in comparison with Saccharomyces wine yeasts, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 178: pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
2011

Magyar I, Tóth T: Comparative evaluation of some oenological properties in wine strains of Candida stellata, Candida zemplinina, Saccharomyces uvarum and Saccharomyces cerevisiae, FOOD MICROBIOLOGY 28: (1) pp. 94-100.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 115
nyelv: angol
URL 
2011

Magyar I: Botrytized wines, ADVANCES IN FOOD AND NUTRITION RESEARCH 63: pp. 147-206.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
URL 
2006

Magyar I, Bene Zs: Morphological and taxonomic study on mycobiota of noble rotted grapes in the Tokaj wine district, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 35: (2) pp. 237-246.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
URL 
1989

MAGYAR I, PANYIK I: BIOLOGICAL DEACIDIFICATION OF WINE WITH SCHIZOSACCHAROMYCES-POMBE ENTRAPPED IN CA-ALGINATE GEL, AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 40: (4) pp. 233-240.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 49
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:301 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
84
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
84
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
18
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
33
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
377


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )