Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2013. XII. 31.
Személyes adatok
Juhászné Román Mariann
név Juhászné Román Mariann
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím mariann.romanuni-corvinus.hu
telefonszám +36 26 325-315
mobiltelefon száma +36 30 425-0537
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1996
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2003 - Budapesti Corvinus Egyetem,Élelmiszertudományi Kar,Mikrobiológia és Biotech.Tsz. (további intézmény)
2000 - Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechn.Tsz. (további intézmény)
1980 - Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, Élelmiszeripari Kar,Mikrobiológia Tansz. (további intézmény)
1975 - Kertészeti Egyetem, Tartósítóipari Kar, Mikrobiológia Tanszék (további intézmény)
1973 - Kertészeti Egyetem,Tartósítóipari Kar, Mikrobiológia Tanszék (további intézmény)
1973 - Budapesti Corvinus Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Tarekné Tilistyák Judit PhD 2013  ÉDI-BCE
Varga Zsuzsanna PhD 2007  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Tejsavbaktériumok izolálása,probiotikus fajok vizsgálata és felhasználása terápiás jellegű tejtermékek fermentálására. Penészgombák meghatározása és növekedésének vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
egészségtudományok
Közlemények
2015

Tarek-Tilistyák J, Tarek M, Juhász-Román M, Jeko J: Effect of oilseed pressing residue on bread colour and texture, ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 8: pp. 118-124.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2014

Tarekné Tilistyák J, Juhászné Román M, Tarek M, Máthé E, Jekő J: Olajmag préslisztek hatása a kenyér állományára és színére, In: Szerk.: Dr Semsei Imre VII. Nyíregyházi Doktorandusz Konferencia (PhD/DLA) Konferencia Kiadványa. Nyíregyháza: Debreceni Egyetemi Kiadó, 2014. pp. 104-111.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: magyar
2014

Tarek-Tilistyák J, Agocs J, Lukács M, Dobróné-Tóth M, Román M, Dinya Z, Jekő J, Máthé E: Novel Breads Fortified Through Oil Seed And Nut Cakes., ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 43: (3) pp. 444-451.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2014

J Tarek-Tilistyák, M Román, J Jekő, E Máthé: Short-term storability of oil seed and walnut cake - microbiological aspect, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 43: (4) pp. 632-639.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

M Juhász-Román: Production of probiotic ice cream based of lactose hydrolysed milk, supplemented with black currant, In: Szerk.: Dalmadi I, Szerk.: Engelhardt T, Szerk.: Bogó-Tóth Zs, Szerk.: Baranyai L, Szerk.: Bús-Pap J, Szerk.: Mohácsi-Farkas Cs Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program: Book of proceedings. Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, 2013. pp. 431-434.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2011

Juhászné Román Mariann: Functional dairy products, based on lactose hydrolysed milk, supplemented with green-tea powder and forest honey, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 58: (Suppl) p. 41.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2011

Juhászné Román Mariann: Functional probiotics, supplemented with antioxidants, ACTA MICROBIOLOGICA ET IMMUNOLOGICA HUNGARICA 58: (Suppl) p. 162.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2008

Hadanich D., Perédi J., Juhászné Román Mariann: The effect of microorganisms deteriorating quality in storing sunflower seed, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 37: (1) pp. 77-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2006

Varga Z, Palvolgyi M, Juhasz-Roman M, Toth-Markus M: Development of therapeutic kefir-like products with low galactose content for patients with galactose intolerance, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 35: (3) pp. 295-304.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2004

Varga Z, Roman M, Toth A: Production of lactose-free probiotic yoghurts for lactose-sensitive people, ACTA ALIMENTARIA HUNGARICA 33: (4) pp. 377-385.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
24
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
78
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
1
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
14
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
3
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Közreműködői részesség szabadalmak kidolgozásában: Természetes hatóanyagot tartalmazó baktericid, fungicid készítmények(1363/99. ikt. szám.) Pohárban alvasztott vagy habart savanyú tejtermékek és eljárás előállításukra( 37869/95 ikt. számú és 38350/97 ikt. számú szabadalmak) (A szabadalmak fenntartása a fenti cím alatt megszűnt)


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )