Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. II. 25.
Személyes adatok
név Balla Csaba
születési év 1950
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témakiíró)
Elérhetőségek
drótpostacím Balla.Csabaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6303
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága agrárműszaki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1974 - Szent István Egyetem
további ((egyetemi magántanár))
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Zeke Ildikó Csilla PhD 2015  ÉDI-BCE
Németh Csaba PhD 2012  ÉDI-BCE
Hitka Géza PhD 2011  ÉDI-BCE
Vén Csilla PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) Friedrich László PhD 2008  ÉDI-BCE
Zsom Tamás PhD 2007  ÉDI-BCE
(50%) Bruckner Andrea PhD 2005  

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gyümölcsök és zöldségek post-harvest kezelése Élelmiszerek hűtőkezelése és fagyasztása Hűtőlánc monitoring rendszer fejlesztése Élelmiszerek kíméletes tartósítása -HHP, Sous-vide kezelés
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2014

Hitka G, Dalmadi I, Balla Cs: Kajszi érettségi állapotának meghatározása roncsolásmentes módszerek alkalmazásával, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA LXVIII: (1) pp. 12-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2013

Vajda Ágnes, Zeke Ildikó, Balla Csaba, Juhász Réka, Barta József: Effect of acid whey on the thermophysical properties of ice cream, ACTA ALIMENTARIA 42: (Suppl) pp. 113-121.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.475*
nyelv: angol
2013

Somorai L, Friedrich L, Pásztor Huszár K, Jónás G, Balla Cs: Application of high hydrostatic pressure to extenfd the shelf-life of fresh meat, In: Dalmadi I, Engelhardt T, Bogó-Tóth Zs, Baranyai L, Bús-Pap J, Mohácsi-Farkas Cs (szerk.) Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program: Book of proceedings. Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kar, 2013. pp. 348-351.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2013

J Felfoldi, L Baranyai, F Firtha, L Friedrich, Cs Balla: Image processing based method for characterization of the fat/meat ratio and fat distribution of pork and beef samples, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 9: (1) pp. 27-53.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Farkas V, Dalmadi I, Balla Cs: Műveleti paraméterek hatása nagy hidrosztatikus nyomással kezelt bogyógyümölcs-pürék illékony komponenseire, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA LXVII: (4) pp. 9-14.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2012

Németh Cs, Dalmadi I, Friedrich L, Pásztor-Huszár K, Suhajda Á, Ivanics J, Balla Cs: Pasteurization of liquid egg by high hydrostatic pressure (HHP) treatment, AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH 6: (3) pp. 660-664.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2012

Németh Cs, Dalmadi I, Mráz B, Friedrich L, Zeke I, Juhász R, Suhajda Á, Balla Cs: Effect of high pressure treatment on liquid whole egg, HIGH PRESSURE RESEARCH 32: (2) pp. 330-336.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.901
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2012

Németh Csaba, Balla Csaba, Juhász Réka, Suhajda Ágnes, Mráz Balázs, Németh Zoltán: Teljes tojáslé pasztőrözése nagy hidrosztatikus nyomással, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 134: (4) pp. 252-256.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.146
nyelv: magyar
2012

Németh Cs, Dalmadi I, Jónás G, Friedrich L, Surányi J, Mráz B, Suhajda Á, Balla Cs: Analysis of parameters affecting the shelf life of liquid whole egg, ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS 54: (2) pp. 53-66.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2012

Radványi Dalma, Juhász Réka, Németh Csaba, Suhajda Ágnes, Balla Csaba, Dr. Barta József: Evaluation of the stability of whipped egg white, CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES 30: (5) pp. 412-420.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.685
nyelv: angol
Teljes szöveg 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
131
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
176
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
27 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
46
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
38
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
50

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )