Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. X. 03.
Személyes adatok
Stefanovitsné Bányai Éva
név Stefanovitsné Bányai Éva
születési év 1951
intézmény neve
doktori iskola
PTE Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola (oktató)
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskola 10%
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola 32%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 58%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím Stefanovitsne.Banyai.Evaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6160
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
2007 - Budapesti Corvinus Egyetem (további intézmény)
1998 - Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (további intézmény)
1993 - Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (további intézmény)
1990 - Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (további intézmény)
1988 - Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem (további intézmény)
1976 - Chinoin Nagytétényi Gyáregysége (további intézmény)
1969 - Gyógyszerkutató Intézet (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Deák Edit PhD 2014  ÉDI-BCE
(50%) Balázs Gábor PhD 2013  KTDI-BCE
(50%) Balogh Emőke PhD 2011  ÉDI-BCE
(50%) Engel Rita PhD 2010  ÉDI-BCE
(50%) Fekete Szabolcs PhD 2008  KTDI-BCE

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Furulyás Diána (PhD) (2018/08)  ÉDI
(50%) Lantos Eszter (PhD) (2017/01)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület A szervezet antioxidáns státuszának biztosításában szerepet játszó kertészeti növények beltartalmi értékeinek meghatározása és azok táplálkozásélettani vonatkozásainak kutatása.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2015

Koczka N, Móczár Zs, Stefanovits-Bányai É, Ombódi A: Differences in antioxidant properties of ginkgo leaves collected from male and female trees, ACTA PHARMACEUTICA 65: pp. 99-104. Paper DOI: 10.1515/acph-2015-0001.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Neményi A, Stefanovitsné Bányai É, Pék Z, Hegedűs A, Gyuricza Cs, Barócsi Z, Helyes L: Total Antioxidant Capacity and Total Phenolics Content of Phyllostachys Taxa Shoots., NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 43: (1) pp. 64-69.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Papp N, Blázovics A, Fébel H, Salido S, Altarejos J, Fehér E, Kocsis I, Szentmihályi K, Abrankó L, Hegedűs A, Stefanovits-Bányai É: Antihyperlipidemic effects of sour cherries characterized by different in vitro antioxidant power and polyphenolic composition, PLANT FOODS FOR HUMAN NUTRITION 70: (4) pp. 408-413.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

Abrankó László, Nagy Ádám, Szilvássy Blanka, Stefanovits-Bányai Éva, Hegedűs Attila: Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry (Prunus cerasus L.) cultivars, FOOD CHEMISTRY 166: (1) pp. 215-222.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Fogarasi Attila-Levente, Kun Szilárd, Tankó Gabriella, Stefanovits-Bányai Éva, Hegyesné-Vecseri Beáta: A comparative assessment of antioxidant properties, total phenolic content of einkorn, wheat, barley and their malts, FOOD CHEMISTRY 167: pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Csambalik László, Divéky-Ertsey Anna, Pap Zoltán, Orbán Csaba, Stégerné Máté Mónika, Gere Attila, Stefanovits-Bányai Éva, Sipos László: Coherences of instrumental and sensory characteristics: case study on cherry tomatoes, JOURNAL OF FOOD SCIENCE 79: (11) p. C2192.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Neményi A, Stefanovitsné-bányai E, Burján SS, Pék Z, Hegedus A, Gyuricza C, Helyes L: Seasonal variations in total antioxidant capacity and total phenolics content of leaves of phyllostachys taxa using different extraction methods, NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA 42: (1) pp. 43-50.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Csambalik L, Divéky-Ertsey A, Pap Z, Orbán Cs, Stégerné Máté M, Gere A, Stefanovits-Bányai É, Sipos L: Coherences of Instrumental and Sensory Characteristics: Case Study on Cherry Tomatoes, JOURNAL OF FOOD SCIENCE 79: (11) pp. 192-202.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Rácz G, Alam M R Arekatte Ch K, Albert K, Papp N, Stefanovits-Bányai É, Russo P, DiMatteo M, Vatai Gy: Potassium acetate solution as a promising option to osmotic distillation for sour cherry (Prunus cerasus L) juice concentration, ACTA ALIMENTARIA 43: pp. 114-123.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Hegedűs A, Taller D, Papp N, Szikriszt B, Ercisli S, Halász J, Stefanovits-Bányai É: Fruit antioxidant capacity and self-incompatibility genotype of Ukrainian sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars highlight their breeding prospects, EUPHYTICA 191: (1) pp. 153-164.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
355
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
726
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
12 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
714

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )