Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 22.
Személyes adatok
Vatai Gyula
név Vatai Gyula
születési év 1952
intézmény neve
Szent István Egyetem
Egyetemi Doktori Tanács
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa (elnök)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 99%
SzIE Egyetemi Doktori Tanács 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím Vatai.Gyulaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6233
mobiltelefon száma +36 30 630-4908
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2010
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1995 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 13
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 11
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Rácz Gábor PhD 2015  ÉDI-BCE
Kozák Áron PhD 2011  ÉDI-BCE
Román András PhD 2011  ÉDI-BCE
Vas-Vincze Ivetta PhD 2011  ÉDI-BCE
Takács László PhD 2010  ÉDI-BCE
Rektor Attila PhD 2009  ÉDI-BCE
Koris András PhD 2008  ÉDI-BCE
Kiss István PhD 2007  ÉDI
Jesus Mora Molina PhD 2003  ÉDI-BCE
Gergely Surd PhD 2002  ÉDI-BCE
Ramadan Atra PhD 2000  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Albert Krisztina Zita PhD (2018/03)  ÉDI
(50%) Gáspár Igor PhD (2018/03)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Tóth Marcell László (PhD) 2016/01  ÉDI
(50%) Hornyák László (PhD) 2012/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Csighy Attila (PhD) (2018/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Bioreaktorok hidrodinamikája és anyagátadása, Membránszűrés, Pervaporáció és Membrán Kontaktorok (MD, OD) kisérleti vizsgálata, komplex membránszeparáció modellezése, anyagátadás intenzifikálása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2015

Fogarassy E, Bekassy-Molnar E, Balla Cs, Vatai Gy: Concentration of apricot juice using complex membrane technology, ACTA ALIMENTARIA 44: (1) pp. 39-50.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2014

Torun M, Rácz G, Fogarassy E, Vatai G, Dinçer C, Topuz A, Özdemir F: Concentration of sage (Salvia fruticosa Miller) extract by using integrated membrane process, SEPARATION AND PURIFICATION TECHNOLOGY 132: pp. 244-251.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2012

Román A, Vatai G, Ittzés A, Kovács Z, Czermak P: MODELING OF DIAFILTRATION PROCESSES FOR DEMINERALIZATION OF ACID WHEY: AN EMPIRICAL APPROACH, JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING 35: (5) pp. 708-714.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2012

Pap N, Mahosenaho M, Pongrácz E, Mikkonen H, Jaakkola M, Virtanen V, Myllykoski L, Horváth-Hovorka Z, Hodúr C, Vatai G, Keiski R L: Effect of Ultrafiltration on Anthocyanin and Flavonol Content of Black Currant Juice (Ribes nigrum L.), FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (3) pp. 921-928.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2011

Román A, Wang J, Csanádi J, Hodúr C, Vatai G: Experimental investigation of the sweet whey concentration by nanofiltration, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 4: (5) pp. 702-709.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2011

Koris A, Piacentini E, Vatai G, Bekassy-Molnar E, Drioli E, Giorno L: Investigation on the effects of a mechanical shear-stress modification method during cross-flow membrane emulsification, JOURNAL OF MEMBRANE SCIENCE 371: (1-2) pp. 28-36.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2008

Kozak A, Banvolgyi S, Vincze I, Kiss I, Bekassy-Molnar E, Vatai G: Comparison of integrated large scale and laboratory scale membrane processes for the production of black currant juice concentrate, CHEMICAL ENGINEERING AND PROCESSING 47: (7) pp. 1171-1177.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 19
nyelv: angol
DOI 
2005

Atra R, Vatai G, Bekassy-Molnar E, Balint A: Investigation of ultra- and nanofiltration for utilization of whey protein and lactose, JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 67: (3) pp. 325-332.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 73
nyelv: angol
DOI 
2004

Galambos L, Molina JM, Jaray P, Vatai G, Bekassy-Molnar E: High organic content industrial wastewater treatment by membrane filtration, DESALINATION 162: (1-3) pp. 117-120.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 31
nyelv: angol
DOI 
2002

Molina JM, Vatai G, Bekassy-Molnar E: Comparison of pervaporation of different alcohols from water on CMG-OM-010 and 1060-SULZER membranes, DESALINATION 149: (1-3) pp. 89-94.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:192 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
380
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
436
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
9 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
179
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
73
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
788

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )