Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. II. 26.
Személyes adatok
Kállay Miklós
név Kállay Miklós
születési év 1949
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témakiíró)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola 20%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 80%
Elérhetőségek
drótpostacím Kallay.Mikloskertk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6312
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1991
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1995
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 10
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Szőke Barna PhD 2016  ÉDI
Balga Irina PhD 2015  ÉDI-BCE
LESKÓ ANNAMÁRIA PhD 2011  ÉDI-BCE
Gál Lajos PhD 2006  ÉDI-BCE
Nyitrainé Sárdy Diána PhD 2005  ÉDI-BCE
Pásti György PhD 2003  ÉDI-BCE
Nyúlné Pühra Beáta PhD 2002  ÉDI
Lőrincz György PhD 1998  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Kanyóné Rácz Kinga PhD (2018/03)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Sásková Beáta (PhD) 2014/08  ÉDI
Bálint Martin Kornél (PhD) 2013/08  ÉDI
Vas-Guld Zsuzsanna (PhD) 2016/08  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Borászati technológia és borászati kémia
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2015

Villangó Sz, Pásti Gy, Kállay M, Leskó A, Balga I, Donkó Á, Ladányi M, Pálfi Z, Zsófi Zs: Enhancing phenolic maturity of Syrah with the application of a new foliar spray, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE 36: (3)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Magyar Ildikó, Nyitrai-Sárdy Diána, Leskó Annamária, Pomázi Andrea, Kállay Miklós: Anaerobic organic acid metabolism of Candida zemplinina in comparison with Saccharomyces wine yeasts, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 178:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2014

Leskó A, Nyitrai-Sárdy D, Kállay M, Balga I: The effect of yeast on the anthocyanin characteristics of fermented model solutions, ACTA ALIMENTARIA 43: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Mariann Csóka, Mária Amtmann, Diána Nyitrainé Sardy, Miklós Kállay, Kornél Korány: GC-MS Description of the primary aroma structure of two kadarka wines considered indigenous in Hungary, JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 86: (15)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2012

G.R. Scollary, Pásti György, Kállay Miklós, J. Blackman, A.C. Clark: Astringency response of red wines: Potential role of molecular assembly, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 27: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
DOI 
2011

Leskó Annamária, Kállay Miklós: Variations in the extractability of certain phenolic components in vitis vinifera cv., 'blaufraenkisch' clusters and wines as a function of vine load, ACTA ALIMENTARIA 40:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2010

Kállay Miklós : Borászati kémia, Budapest: Mezőgazda Kiadó, 206 p.
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: magyar
2007

Kállay Miklós, Leskó Annamária: Olaszrizling mustok és borok azonnal felvehető nitrogén- és prolintartalmának vizsgálata a 2006-os évjáratban, BORÁSZATI FÜZETEK 17: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2007

Kállay Miklós: Gusti tendenze e scenari futuri dei consumi nei paesi dell'est dell'unione Europea, ENOLOGO 43: (7/8)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: olasz
2003

Kállay Miklós, Bene Zsuzsanna: Study on the Penicillin-content of botrytized wines and noble rotted berries in Tokaj-region, INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 9: (2)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:17 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
0
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
0
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
0
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
0
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
0

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )