Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. X. 07.
Személyes adatok
Maráz Anna
név Maráz Anna
születési év 1949
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím Maraz.Annaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7609
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1989
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1985 - Szent István Egyetem
professor emerita
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 11.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 9.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Kákonyi Ildikó PhD 2012  ÉDI-BCE
(50%) MÁRTA DÓRA PhD 2012  ÉDI-BCE
(50%) Hellner Gabriella PhD 2011  ÉDI-BCE
Belák Ágnes PhD 2009  ÉDI-BCE
Kovács Mónika 2009  ÉDI-BCE
Bánszky Luca 2005  ÉDI-BCE
Simonics Tibor 2005  ÉDI-BCE
Mayer Zsuzsanna 2002  ÉDI
Balogh István 1996  ÉDI
Geleta Anna 1996  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Füstös Zoltán PhD (2017/10)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Pázmándi Melinda (PhD) (2018/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élesztőgomba biotechnológia: törzsjavítás, molekuláris identifikálás és tipizálás Élelmiszer-biztonság: patogén baktériumok molekuláris diagnosztikája Endofita baktériumok
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2015

Belák Á, Maráz A: Antagonistic effect of Pseudomonas sp. CMI-1 on foodborne pathogenic Listeria monocytogenes, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 53: (2) pp. 223-230.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Varga E, Bardocz A, Belák Á, Maráz A, Boros B, Felinger A, Böszörményi A, Horváth Gy: Antimicrobial activity and chemical composition of thyme essential oils and the polyphenolic content of different Thymus extracts, FARMACIA (BUCHAREST) 63: (3) pp. 357-361.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2015

Čanak I, Berkics A, Bajcsi N, Kovács M, Belák Á, Teparić R, Maráz A, Mrša V: Purification and characterization of a novel cold-active lipase from the yeast Candida zeylanoides, JOURNAL OF MOLECULAR MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 25: (6) pp. 403-411.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Silló Sz, Varga E, Belák Á, Maráz A: Az Epilobium angustifolium L. (erdei deréce) fitokémiai és antimikrobás hatásának vizsgálata, ACTA PHARMACEUTICA HUNGARICA 84: pp. 105-110.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2013

Anna Maráz, Mónika Kovács: Food Spoilage by Cold-Adapted Yeasts, In: Szerk.: Piearo Buzzini, Szerk.: Rosa Margesin Cold-Adapted Yeasts: Biodiversity, Adaptation Strategies and Biotechnological Significance. Heidelberg: Springer Science+Business Media, 2013. pp. 497-532.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2011

Belák Á, Kovács M, Hermann Zs, Holczmann Á N, Márta D, Cenič Stojakovič S, Bajcsi N, Maráz A: Molecular analysis of poultry meat spoiling microbiota and heterogeneity of their proteolytic and lipolytic enzyme activities, ACTA ALIMENTARIA 40: (Suppl.) pp. 3-22.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2008

Simonics T., Maraz A.: Cloning of the ATP sulphurylase gene of Schizosaccharomyces pombe by functional complementation, CANADIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY 54: (1) pp. 71-74.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2008

Kovács Mónika, Stuparevič, I., Mrša, V., Maráz Anna: Characterization of Ccw7p cell wall proteins and the encoding genes of Saccharomyces cerevisiae wine yeast strains, FEMS YEAST RESEARCH 8: (7) pp. 1115-1126.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
DOI 
2005

Capece Angela, Fiore C., Maráz Anna, Romano Patrizia: Molecular and technological approaches to evaluate strain biodiversity in Hanseniaspora uvarum of wine origin, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 98: (1) pp. 136-144.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 18
nyelv: angol
DOI 
2003

Sreedhar AS, Mihaly K, Pato B, Schnaider T, Stetak A, Kis Petik K, Fidy J, Simonics T, Maraz A, Csermely P: Hsp90 inhibition accelerates cell lysis: Anti-Hsp90 ribozyme reveals a complex mechanism of Hsp90 inhibitors involving both superoxide- and Hsp90-dependent events, JOURNAL OF BIOLOGICAL CHEMISTRY 278: (37) pp. 35231-35240.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 66
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:92 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
129
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
150
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
15 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
59
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
43
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
303

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )