Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2015. IX. 29.
Személyes adatok
név Hoschke Ágoston
születési év 1938
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag emeritus)
Doktori Iskola Tanácsa
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Hoschke.Agostonetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6215
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1979
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki Egyetem
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1979
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1991 - Budapesti Corvinus Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 12
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 9
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Styevkó Gabriella PhD 2015  ÉDI-BCE
(50%) Mayer Ágnes PhD 2004  ÉDI-BCE
(50%) Kun Szilárd 2009  ÉDI
(50%) Süle Andrea 2009  ÉDI-BCE
Farkas Gabriella 2007  ÉDI
Erdélyi Balázs 2005  ÉDI-BCE
Hegyesné Vecseri Beata 2005  ÉDI-BCE
Nguyen Duc Quang 2003  ÉDI-BCE
Rezessyné Szabó Judit 2003  ÉDI-BCE
Rónaszéki Gábor 2002  ÉDI
(50%) Szabó Erika 1998  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Kiss Zsuzsanna PhD (2017/10)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Pham Minh Tuan (PhD) (2020/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer-biotechnológia, amilolitikus enzimek hatásmechanizmus kutatás, rögzitett enzimek/sejtek alkalmazása, mikrobaeredetű enzimek és funkciónális élelmiszerek előállitása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2013

Quang D Nguyen, Noémi M Sujtó, Erika Bujna, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó: Effects of Medium Composition and Process Parameters on the Production of Extracellular Inulinase by Thermomyces lanuginosus, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 51: (1) pp. 36-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.977*
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2013

K DÉNES, CS FARKAS, Á HOSCHKE, J M REZESSY-SZABÓ, Q D NGUYEN: BIOETHANOL FERMENTATION OF JERUSALEM ARTICHOKE USING MIXED CULTURE OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE AND KLUYVEROMYCES MARXIANUS, ACTA ALIMENTARIA 42: (Suppl 1) pp. 10-18.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.475*
nyelv: angol
DOI 
2013

G STYEVKÓ, CS STYEVKÓ, Á HOSCHKE, Q D NGUYEN: OLIGOSACCHARIDE SYNTHESIZED BY GLUCOSYLTRANSFERASE ACTIVITY FROM PECTINEX ULTRA SP-L ENZYME PREPARATION, ACTA ALIMENTARIA 42: (Suppl 1) pp. 99-106.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.475*
nyelv: angol
DOI 
2011

Quang D Nguyen, Judit M Rezessy-Szabó, Bálint Czukor, Ágoston Hoschke: Continuous production of oligofructose syrup from Jerusalem artichoke juice by immobilized endo-inulinase, PROCESS BIOCHEMISTRY (1991-) 46: (1) pp. 298-303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.627
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2011

Kiss Zs, Vecseri-Hegyes B, Kun-Farkas G, Hoschke Á: Optimization of malting and mashing processes for the production of gluten-free beers, ACTA ALIMENTARIA 40: (Suppl 1) pp. 67-78.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.444
nyelv: angol
2008

Kun Sz, Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á: Changes of microbial population and some components in carrot juice during fermentation with selected Bifidobacterium strains, PROCESS BIOCHEMISTRY (1991-) 43: (8) pp. 816-821.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.414
független idéző közlemények száma: 38
nyelv: angol
2007

Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á, Braet C, Hajós G, Claeyssens M: A novel thermostable alpha-galactosidase from the thermophilic fungus Thermomyees lanuginosus CBS 395.62/b: Purification and characterization, BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-GENERAL SUBJECTS 1770: (1) pp. 55-62.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.371
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
DOI 
2005

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Bhat MK, Hoschke Á: Purification and some properties of beta-fructofuranosidase from Aspergillus niger IMI 303386, PROCESS BIOCHEMISTRY (1991-) 40: pp. 2461-2466.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.796
független idéző közlemények száma: 38
nyelv: angol
2004

Erdélyi B, Szabó A, Birincsik L, Hoschke Á: Process development of methylenedioxyphenyl-acetone chiral bioreduction, JOURNAL OF MOLECULAR CATALYSIS B-ENZYMATIC 29: pp. 195-199.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.547
nyelv: angol
2002

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Claeyssens M, Stals I, Hoschke Á: Purification and characterisation of amylolytic enzymes from thermophilic fungus Thermomyces lanuginosus strain ATCC 34626, ENZYME AND MICROBIAL TECHNOLOGY 31: (3) pp. 345-352.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.773
független idéző közlemények száma: 65
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:177 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
105
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
147
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
18 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
533

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )