Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2014. VII. 17.
Személyes adatok
név Farkas József
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím jfarkasdrt-online.hu
telefonszám +36 1 226-0842
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1977
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím MTA rendes tagja
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2003 - Budapesti Corvinus Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 19
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 19
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Dalmadi István PhD 2009  ÉDI-BCE
Kálmánné Tuboly Eszter PhD 2009  ÉDI-BCE
Magyarné Horváth Kinga PhD 2009  ÉDI-BCE
Pásztorné Huszár Klára PhD 2008  ÉDI-BCE
Pálmai Mercédesz PhD 2003  ÉDI
(50%) Krommer Judit PhD 2002  ÉDI
Szigeti Edit PhD 2002  ÉDI
Horvatovich Péter PhD 2001  ÉDI
Incze Zoltán PhD 2000  ÉDI
Kiskó Gabriella PhD 1998  ÉDI
Mohácsiné Farkas Csilla PhD 1998  ÉDI
Formanek Zoltán PhD 1997  ÉDI
Bánáti Diána kandidátusi 1996  
Incze Kálmán kandidátusi 1975  

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület nem termikus tartósítási módszerek, prediktív mikrobiológiai modellezés és mikrobiológiai kockázat becslés, élelmiszerek mikrobiológiai biztonsága, gyors mikrobiológiai vizsgálati módszerek
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2013

Juhász R., Horváth K., Dalmadi I., Andrássy É., Salgó A., Farkas J.: Studies on damage of starches in irradiated wheat and white pepper using Rapid Visco-Analyser (RVA), ACTA ALIMENTARIA 42(4), pp. 576-585
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2010

Farkas J., Mohácsi-Farkas Cs.: History and future of food irradiation, Trends in Food Science and Technology, pp. 121-126
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.710
független idéző közlemények száma: 47
nyelv: angol
2009

Farkas J., Dalmadi I.: Near infrared and fluorescence spectroscopic methods and electronic nose technology for monitoring foods, Progress in Agricultural Engineering Sciences 5(2009), pp. 1-29
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
2009

Farkas J., Beczner J.: A klímaváltozás és a globális felmelegedés várható hatása a mikrobiológiai élelmiszerbiztonságra, Klíma 21 Füzetek, 2009. No. 56., pp. 3-17
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: magyar
2009

Farkas J., Andrássy É., Mészáros L., Polyák-Fehér K., Beczner J., Gaál Ö., Lebovics V.K., Lugasi A.: Improvement of the microbiological safety of two chilled semi-prepared meals by gamma irradiation, Irradiation to Ensure the Safety and Quality of Prepared Meals. IAEA, Vienna, 2009, pp. 81-93
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2006

Farkas, J.,:: Irradiation for better foods, Trends in Food Science and Technology, pp. 148-152
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.861
független idéző közlemények száma: 109
nyelv: angol
2001

Formanek Zoltán, Kerry J.P., Higgins F.M., Buckley D.J., Morissey P.A., Dr. Farkas József: Addition of synthetic and natural antioxidants to α-tocopherol acetate supplemented beef patties: effects of antioxidants and packaging on lipid oxidation, MEAT SCIENCE 58(4), pp. 37-341
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.206
független idéző közlemények száma: 73
nyelv: angol
1998

Farkas J.:: Irradiation as a method for decontaminating food., Int. J. Food Microbiol., 44 No.3. 189-204., pp. 189-204
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.593
független idéző közlemények száma: 247
nyelv: angol
1997

Farkas J., Sáray T., Mohácsi-Farkas Cs., Horti K., Andrássy É.: Effects of low-dose gamma irradiation on shelf-life and microbiological safety of pre-cut/prepared vegetables, ADVANCES IN FOOD SCIENCES, 19(3/4), pp. 111-119
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 69
nyelv: angol
1977

Ingram M., Farkas J.: Microbiology of food pasteurised by ionising radiation., Acta Alimentaria, 6 (2) (1977), pp. 123-185
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 98
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:651 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista A publikációs lista az MTMT-ben innen nem érhető el
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
452 
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
452 
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
7 
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
33 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
214 
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
251 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
2354 


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )