Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XII. 02.
Személyes adatok
Simonné Sarkadi Livia
név Simonné Sarkadi Livia
születési év 1954
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 33%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 67%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím simonne.sarkadi.liviaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6204
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1991
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2010
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
2012 - Szent István Egyetem
egyetemi tanár
1976 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi E (további intézmény)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 7
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Fogliano Vincenzo PhD 2015  ÉDI-BCE
Mihamed Rabie PhD 2010  
Leskó Kornélia PhD 2005  OGDI
Csomós Elemér PhD 2003  OGDI
Kovács Ágnes PhD 2001  OGDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Őri-Korompai Eszter (PhD) 2015/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Toldi Dávid (PhD) (2019/01)  ÉDI
Nagy Gábor Zsolt (PhD) (2018/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Táplálékfehérjék minősítése az aminosav összetétel alapján. A biogén aminok élelmiszerminőségi összefüggéseinek vizsgálata. Haszonnövények stressztűrésének jellemzése biokémiai paraméterek alapján.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2014

Simon-Sarkadi L, Ludidi N, Kocsy G: Modification of cadaverine content by NO in saltstressed maize, PLANT SIGNALING AND BEHAVIOR 9: (JAN) Paper e27598. p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Boldizsár Á, Simon-Sarkadi L, Szirtes K, Soltész A, Szalai G, Marshall Keysterc, Ndiko Ludidic, Galiba G, Kocsy G: Nitric oxide affects salt-induced changes in free amino acid levels in maize, JOURNAL OF PLANT PHYSIOLOGY 170: (11) pp. 1020-1027.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
DOI 
2013

Simon P, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G, Simon-Sarkadi L: Biogenic amine content in cheese produced with different selected lactic acid bacterial strains, STUDIA UNIVERSITATIS BABES-BOLYAI CHEMIA 2013: (3) pp. 43-48.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2012

Simon-Sarkadi L, Pásztor-Huszár K, Dalmadi I, Kiskó G: Effect of high hydrostatic pressure processing on biogenic amine content of sausage during storage, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 47: pp. 380-384.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
2012

Kovács Z, Simon-Sarkadi L, Vashegyi I, Kocsy G: Different Accumulation of Free Amino Acids during Short- and Long-Term Osmotic Stress in Wheat, THE SCIENTIFIC WORLD JOURNAL 2012: p. 216521. 10 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2011

Kocsy G, Simon-Sarkadi L, Kovács Z, Boldizsár Á, Sovány Cs, Kirsch K, Galiba G: Regulation of free amino acid and polyamine levels during cold acclimation in wheat, ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 55: pp. 91-93.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2011

Kovacs Z, Simon-Sarkadi L, Sovany C, Kirsch K, Galiba G, Kocsy G: Differential effects of cold acclimation and abscisic acid on free amino acid composition in wheat, PLANT SCIENCE 180: (1) pp. 61-68.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2010

Kovács Z, Simon-Sarkadi L, Szűcs A, Kocsy G: Differential effects of cold, osmotic stress and abscisic acid on polyamine accumulation in wheat, AMINO ACIDS 38: (2) pp. 623-631.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
DOI 
2010

Z Lőrincz, É Preininger, A Kósa, T Pónyi, P Nyitrai, L Sarkadi, G M Kovács, B Böddi, I Gyurján: Artificial triplate Symbiosis involving a grenn alga (Chlamydomonas), a bacterium (Azotobacter) and a fungus (Alternaria):, FOLIA MICROBIOLOGICA 55: pp. 393-400.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2009

Rabie M, Simon Sarkadi L, Siliha H, El Seedy S, El Badawy A A: Changes in free amino acids and biogenic amines of Egyptian salted-fermented fish (Feseekh) during ripening and storage, FOOD CHEMISTRY 115: (2) pp. 635-638.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 25
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:88 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
153
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
307
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
19 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
82
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
32
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1251

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )