Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2015. II. 25.
Személyes adatok
Lásztity Radomir
név Lásztity Radomir
születési év 1929
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (oktató)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím lasztitymail.bme.hu
telefonszám +36 1 463-1627
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 1969
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1951 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
professor emeritus
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 8
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 8
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Abonyi Tibor PhD 2011  OGDI

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszerfehérjék,gabonakémia és technológia, élelmiszerminősítés
jelenlegi kutatásainak tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2012

Lásztity R: Molekuláris gasztronómia-Az élelmiszertudomány új ága vagy egy tudományba öltöztetett szakácskönyv?, ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 66: pp. 29-31.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2011

Lásztity Radomir: A zab - egy kedvelt takarmány, ritkábban alapélelmiszer és egyre gyakrabban funkcionális élelmiszerek komponense, ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 65: (4) pp. 7-11.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2010

Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok a funkcionális élelmiszerekben 3. Az antioxidatív kapacitás és meghatározása, ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 64: (3) pp. 1-4.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2010

Salgó András, Lásztity Radomir: Az élelmiszer-biztonság és az egészséges táplálkozás továbbra is kulcsszavak az élelmiszer-tudomány művelői körében : újabb európai kezdeményezések, ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 64: (1) pp. 3-5.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2010

Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok a funkcionális élelmiszerekben és nutraceutikumokban 2. Gabonák, élvezeti szerek, ÉLELMISZER TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 64: (2) pp. 1-3.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2001

Tomoskozi S, Lasztity R, Haraszi R, Baticz O: Isolation and study of the functional properties of pea proteins, NAHRUNG (WEINHEIM) 45: (6) pp. 399-401.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.609
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
DOI 
1999

Bata A, Lasztity R: Detoxification of mycotoxin-contaminated food and feed by microorganisms, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 10: (6-7) pp. 223-228.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.090
független idéző közlemények száma: 80
nyelv: angol
DOI 
1998

Lasztity R, Hidevegi M, Bata A: Saponins in food, FOOD REVIEWS INTERNATIONAL 14: (4) pp. 371-390.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
impakt faktor: 0.782
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
1998

Lasztity R: Oat grain - A wonderful reservoir of natural nutrients and biologically active substances, FOOD REVIEWS INTERNATIONAL 14: (1) pp. 99-119.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
impakt faktor: 0.782
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
1985

BATA A, HARRACH B, UJSZASZI K, KISTAMAS A, LASZTITY R: MACROCYCLIC TRICHOTHECENE TOXINS PRODUCED BY STACHYBOTRYS-ATRA STRAINS ISOLATED IN MIDDLE EUROPE, APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY 49: (3) pp. 678-681.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.227
független idéző közlemények száma: 28
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:188 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
792
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
885
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
5
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
15 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
422

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )