Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. IX. 20.
Személyes adatok
Salgó András
név Salgó András
születési év 1951
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (törzstag)
(tudományági) Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
Doktori Iskola Tanácsa (teljes jogú külső tag)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 86%
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 13%
BME OGDI (tudományági) Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács 1%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2015. I. 30.)
Elérhetőségek
drótpostacím salgomail.bme.hu
telefonszám +36 1 463-3854
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1987
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Magyar Tudományos Akadémia
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2004
fokozat tudományága
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1974 - BME Alkalmazott Biotechn. és Élelmiszer. (további intézmény)
1974 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 12
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 10
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Szőllősi-Szitás Edit PhD 2013  OGDI
(50%) Asztalosné Hódsági Mária PhD 2012  OGDI
Gelencsér Tímea PhD 2009  OGDI
Juhász Réka PhD 2008  OGDI
Gergely Szilveszter PhD 2006  OGDI
Scholz Éva PhD 2004  OGDI
(50%) Révay Tamás PhD 2003  OGDI
(50%) Juhász Angéla PhD 2002  OGDI
Lovász Tünde PhD 1998  OGDI
Szalai Gábor PhD 1997  OGDI
Fábián Zoltán 1997  OGDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Párta László (PhD) 2014/08  
hiányos adatú hallgatói:
Berceli Mónika PhD (2016/08)  
Suba Dávid PhD (2016/08)  
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Infravörös spektroszkópiai, gabonakémiai-technológiai, növényfiziológiai és élelmiszeranalitikai kutatások
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2014

Bence Kozma, László Párta, Dénes Zalai, Szilveszter Gergely, András Salgó: A model system and chemometrics to develop near infrared spectroscopic monitoring for Chinese hamster ovary cell cultivations, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 22: (6) pp. 401-410. Paper doi:10.1255/jnirs.1133.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Hódsági Mária, Gelencsér Tímea, Gergely Szilveszter, Salgó András: In vitro digestibility of native and resistant starches: correlation to the change of its rheological properties, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (3) pp. 1038-1048.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2012

Shewry PR, Charmet G, Branlard G, Lafiandra D, Gergely Sz, Salgó A, Saulnier L, Bedő Z, Clare Mills EN, Ward JL: Developing new types of wheat with enhanced health benefits., TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 25: (2) pp. 70-77.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2012

Hódsági Mária, Gergely Szilveszter, Gelencsér Tímea, Salgó András: Investigations of native and resistant starches and their mixtures using near infrared spectroscopy, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 5: (1) pp. 401-407.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2012

Salgó A, Gergely Sz: Analysis of wheat grain development using NIR spectroscopy, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 56: pp. 31-38. Paper doi: 10.1016/j.jcs.2012.04.011.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
DOI 
2008

Gelencsér T, Gál V, Hódsági M, Salgó A: Evaluation of quality and digesibility characteristics of resistant starch-enriched pasta, FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 1: pp. 171-179.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
DOI 
2003

Gergely S, Salgó A: Changes in moisture content during wheat maturation - What is measured by near infrared spectroscopy?, JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY 11: (1) pp. 17-26.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
1996

Szeman J, Ganzler K, Salgo A, Szejtli J: Effect of the degree of substitution of CD derivates on chiral separations by HPLC and CE, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 728: (1-2) pp. 423-431.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 53
nyelv: angol
DOI 
1990

Ganzler K, Szinai I, Salgó A: An effective sample preparation method for extracting biological active compounds from different matrices by microwave technique, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 520: pp. 257-262.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 70
nyelv: angol
DOI 
1986

Ganzler K, Salgó A, Walkó K: Microwave extraction - a novel sample preparation method for chromatography, JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A 371: pp. 299-306.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 291
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:470 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
165
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
191
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
813

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )