Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. X. 25.
Személyes adatok
Soós Mihály
név Soós Mihály
születési év 1985
intézmény neve
doktori iskola
DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola (témavezető)
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása DE Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím soos.mihalyecon.unideb.hu
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kaposvári Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Debreceni Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett:
Szakály Márk Zoltán (PhD) 2023/08  IKGSDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Mihály Tamás (PhD) (2026/08)  IKGSDI
Váradi Norbert (PhD) (2026/08)  IKGSDI
Biró Henrietta (p) (PhD) (2025/08)  IKGSDI
Szilágyi Cintia (PhD) (2024/08)  IKGSDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Kutatási területem, a lakosság élelmiszer-fogyasztását befolyásoló tényezők vizsgálata, különös tekintettel a testtömeg-menedzselés általi hatásokra.
jelenlegi kutatásainak tudományága gazdálkodás- és szervezéstudományok
közgazdaságtudományok
Közlemények
2021

Szakály Z., Kovács B., Soós M., Kiss M., Balsa-Budai N.: Adaptation and validation of the Food Neophobia Scale: The Case of Hungary, FOODS 10: (8) 1766
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2021

Szakály Márk, Soós Mihály: Fogyasztói preferenciák vizsgálata a növényi alapú táplálkozással kapcsolatban, TÁPLÁLKOZÁSMARKETING 8: (1) pp. 3-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2021

Szakály Z., Soós M., Kontor E.: A magyar lakosság élelmiszervásárlói magatartásának változása a karantén idején,
dokumentum típusa:
nyelv: magyar
2020

Szakály Zoltán, Soós Mihály, Balsa-Budai Nikolett, Kovács Sándor, Kontor Enikő: The effect of an evaluative label on consumer perception of cheeses in Hungary, FOODS 9: (5) p. 563.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2020

Szakály Zoltán, Kovács Bence, Szakály Márk, Nagy-Pető Dorka T., Gál Tímea, Soós Mihály: Examination of the Eating Behavior of the Hungarian Population Based on the TFEQ-R21 Model, NUTRIENTS 12: (11) pp. 1-19.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
URL 
2020

Popovics Péter, Soós Mihály, Szakály Zoltán, Kiss Virág Ágnes: A személyes értékek, az idegen ízek és az újdonságkeresés közötti kapcsolat a hazai étkezési kultúrában, MARKETING ÉS MENEDZSMENT 54: (2. klsz) pp. 19-27.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
URL 
2018

Soós Mihály, Gál Tímea, Szakály Zoltán: A szakma és a lakosság testtömeg-menedzseléssel kapcsolatos kommunikációjának vizsgálata, TÁPLÁLKOZÁSMARKETING 4: (1) pp. 1-16.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2017

Gál Tímea, Soós Mihály, Szakály Zoltán: Applying new innovative market research methods in the innovation process of new products, INTERNATIONAL JOURNAL OF ENGINEERING AND MANAGEMENT SCIENCES / MŰSZAKI ÉS MENEDZSMENT TUDOMÁNYI KÖZLEMÉNYEK 2: (3) pp. 56-69.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2016

Szakály Zoltán, Soós Mihály, Szabó Sára, Szente Viktória: Role of labels referring to quality and country of origin in food consumers’ decisions, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 45: (3) pp. 323-330.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2015

Fehér András, Soós Mihály, Szakály Zoltán: The analysis of the food consumer behaviour in the online environment, SELYE E-STUDIES 6: (1) pp. 61-71.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:37 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
104
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
89
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
9 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
185


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )