Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. V. 02.
Személyes adatok
név Koppányné Szabó Erika
születési év 1969
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím ee.szabocfri.hu
telefonszám +36 1 796-0414
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1998 - NAIK, Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Klupács Adél (PhD) (2018/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Különböző haszon- és vadállatok, élelmiszer allergének fajalapú azonosítására alkalmas PCR és real-time PCR módszerek fejlesztése, Lactobacillus törzsek bakteriocin-termelő képességének vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2015

R Szántó-Egész, A Jánosi, A Mohr, G Szalai, E Koppányné Szabó, A Micsinai, R Sipos, J Rátky, I Anton, A Zsolnai: Breed-Specific Detection of Mangalica Meat in Food Products., FOOD ANALYTICAL METHODS 8: p. &. 6 p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2013

EE Szabó, K Takács, E Kovács, É Gelencsér: Identification of Mal d1 apple allergens with PCR techniques, PROCEEDINGS OF THE NUTRITION SOCIETY 22: (OCE1) Paper E70. p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
DOI 
2013

K Takács, J Szamos, EE Szabó, E Kovács, É Gelencsér: Biomolecular methods for analyses of apple allergens, PROCEEDINGS OF THE NUTRITION SOCIETY 22: (OCE1) Paper E69. p.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Szabó EE, Gelencsér É, Kovács E, Jánosi A, Takács K, Kiss E: Examinations of allergenic proteins coding genes of some domestic apple cultivars, ACTA ALIMENTARIA 41: (1) pp. 8-18.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

Buzoianu Stefan G, Walsh Maria C, Rea Mary C, O'Donovan Orla, Gelencsér Éva, Ujhelyi Gabriella, Szabó Erika, Nagy Andras, Ross R Paul, Gardiner Gillian E, Lawlor Peadar G: Effects of Feeding Bt Maize to Sows during Gestation and Lactation on Maternal and Offspring Immunity and Fate of Transgenic Material, PLOS ONE 7: (10) p. e47851.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2011

Szamos J, Takacs K, Szabo EE, Kovacs E, Gelencser E: Purification of natural Mal d 1 and Mal d 2 allergens and monitoring of their expression levels during ripening in Golden Delicious apple, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 44: (9) pp. 2674-2678.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2004

Adanyi N, Toth-Markus M, Szabo EE, Varadi M, Sammartino MP, Tomassetti M, Campanella L: Investigation of organic phase biosensor for measuring glucose in flow injection analysis system, ANALYTICA CHIMICA ACTA 501: (2) pp. 219-225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
DOI 
1999

Adanyi N, Szabo EE, Varadi M: Multi-enzyme biosensors with amperometric detection for determination of lactose in milk and dairy products, ZEITSCHRIFT FÜR LEBENSMITTEL-UNTERSUCHUNG UND-FORSCHUNG A-EUROPEAN FOOD RESEARCH AND 209: (3-4) pp. 220-226.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 29
nyelv: angol
1999

Varadi M, Adanyi N, Szabo EE, Trummer N: Determination of the ratio of D- and L-amino acids in brewing by an immobilised amino acid oxidase enzyme reactor coupled to amperometric detection, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS 14: (3) pp. 335-340.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
1996

Szabo EE, Adanyi N, Varadi M: Application of biosensor for monitoring galactose content, BIOSENSORS & BIOELECTRONICS 11: (10) pp. 1051-1058.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 42
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:130 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
22
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
44
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
135

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )