Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. IV. 24.
Személyes adatok
név Schall Eszter
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 463-1153
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2021
fokozat tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2019 - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Kocsis Boglárka Katalin (PhD) (2027/08)  OGDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gabonakémia, ezen belül is főként a gabonák fehérje és szénhidrát összetételének jellemzése kromatográfiás módszerekkel; táplálkozástani, élelmiszerbiztonségi és technológiai tulajdonságok vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2023

Xhaferaj Majlinda, Muskovics Gabriella, Schall Eszter, Bugyi Zsuzsanna, Tömösközi Sándor, Scherf Katharina A.: Characterization of rye flours and their potential as reference material for gluten analysis, FOOD CHEMISTRY 408: p. 135148.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Jaksics E., Németh R., Schall E., Szentmiklóssy M.K.J., Bidló G., Simon K., Tömösközi S.: Study of the effects of heat treatment on the composition, functionality, and oxidative and hydrolytic stability of oat, CEREAL CHEMISTRY 1: (23)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Tömösközi Sándor, Jaksics Edina, Bugyi Zsuzsanna, Németh Renáta, Schall Eszter, Langó Bernadett, Rakszegi Marianna: Screening and use of nutritional and health-related benefits of the minor crops, In: Rakszegi, Marianna; Papageorgiou, Maria; M. Rocha, João (szerk.) Developing Sustainable and Health-Promoting Cereals and Pseudocereals, Academic Press (2023) pp. 57-85.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2021

Gell Gyöngyvér, Bugyi Zsuzsanna, Florides Christakis George, Birinyi Zsófia, Réder Dalma, Szegő Zsuzsanna, Mucsi Edina, Schall Eszter, Ács Katalin, Langó Bernadett, Purgel Szandra, Simon Katalin, Varga Balázs, Vida Gyula, Veisz Ottó, Tömösközi Sándor, Békés Ferenc: Investigation of Protein and Epitope Characteristics of Oats and Its Implications for Celiac Disease, FRONTIERS IN NUTRITION 8: 702352
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Schall Eszter, Scherf Katharina A., Bugyi Zsuzsanna, Hajas Lívia, Török Kitti, Koehler Peter, Poms Roland E., D'Amico Stefano, Schoenlechner Regine, Tömösközi Sándor: Characterisation and comparison of selected wheat (Triticum aestivum L.) cultivars and their blends to develop a gluten reference material, FOOD CHEMISTRY 313: 126049
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2020

Schall Eszter, Scherf Katharina A., Bugyi Zsuzsanna, Torok Kitti, Koehler Peter, Schoenlechner Regine, Tomoskozi Sandor: Further Steps Toward the Development of Gluten Reference Materials - Wheat Flours or Protein Isolates?, FRONTIERS IN PLANT SCIENCE 11: 906
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2019

Schall E., Bugyi Zs., Hajas L., Török K., Tömösközi S.: Applicability of ELISA methods for high gluten-containing samples, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 48: (3) pp. 365-374.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Lívia Hajas, Katharina A Scherf, Kitti Török, Zsuzsanna Bugyi, Eszter Schall, Roland E Poms, Peter Koehler, Sándor Tömösközi: Variation in protein composition among wheat (Triticum aestivum L.) cultivars to identify cultivars suitable as reference material for wheat gluten analysis, FOOD CHEMISTRY 267: pp. 387-394.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 36
nyelv: angol
URL 
2018

Denisse Bender, Renata Nemeth, Giada Cavazzi, Fanni Turoczi, Eszter Schall, Stefano D'Amico, Kitti Török, Mara Lucisano, Sandor Tömösközi, Regine Schoenlechner: Characterization of rheological properties of rye arabinoxylans in buckwheat model systems, FOOD HYDROCOLLOIDS 80: pp. 33-41.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2017

Hajas L., Scherf K. A., Bugyi Zs., Török K., Schall E., Köhler P., Tömösközi S.: ELISA response and gliadin composition of different wheat cultivars grown in multiple harvest years, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 46: (2) pp. 187-195.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:62 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
49
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
24
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
108
Témavezetés
témavezető Tömösközi Sándor
vezetés módja egyéni
fokozat PhD
a képzés kezdete 2016
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2019/01
a fokozatszerzés éve 2021
diszertáció Doi/handle elérés (értekezés, tézisek)
a védés adatai védés


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )