Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 22.
Személyes adatok
név Dóka Ottó
születési év 1959
intézmény neve
doktori iskola
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím doka.ottosze.hu
telefonszám +36 96 566-682
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím CSc
fokozat megszerzésének éve 1994
fokozat tudományága fizikai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1984 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Szafner Gábor PhD 2014  UIÁDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Kulcsár Róbert (PhD) 2013/08  SZE-WAMDI
Kovács Mihály (PhD) 2016/08  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Agro- és Élelmiszerfizika. Fototermikus módszerek élelmiszeranalitikai alkalmazása. Színmérés
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
fizikai tudományok
Közlemények
2015

Szafner G, Németh Cs, Bicanic D, Lantos Z, Dóka O: Photopyroelectric assessment of the thermal effusivity of fresh hen egg and of rehydrated egg powders, JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY 120: (1) pp. 363-368.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2015

O Dóka, D Bicanic, M Stéger-Máté, Gy Végvári: Application of photothermal methods for quantification of carotenoids in apricot jams, INTERNATIONAL JOURNAL OF THERMOPHYSICS 36: pp. 2370-2379.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

D Bicanic, M Streza, O Dóka, D Valinger, · S Luterotti, · Zs Ajtony, · Z Kurtanjek, · D Dadarlat: Non-destructive Measurement of Total Carotenoid Content in Processed Tomato Products: Infrared Lock-In Thermography, Near-Infrared Spectroscopy/Chemometrics, and Condensed Phase Laser-Based Photoacoustics—Pilot Study, INTERNATIONAL JOURNAL OF THERMOPHYSICS 36: (9) pp. 2380-2388.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

O Dóka, Zs Ajtony, D Bicanic, D Valinger, Gy Végvári: Direct quantification of carotenoids in low fat baby foods via laser photoacoustics and colorimetric index a*., INTERNATIONAL JOURNAL OF THERMOPHYSICS 35: (12) pp. 2197-2205.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2013

O Dóka, E Prágai, D Bicanic, R Kulcsár, Z Ajtony: Colorimetry and photoacoustic spectroscopy as a suitable tool for determination of fat-free cocoa solids in dark chocolates, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 236: (6) pp. 963-968.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2011

Dóka O, Ficzek G, Bicanic D, Spruijt R, Luterotti S, Tóth M, Buijnsters JG, Végvári Gy: Direct photothermal techniques for rapid quantification of total anthocyanin content in sour cherry cultivars, TALANTA 84: (2) pp. 341-346.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
DOI 
2010

D Bicanic, D Dimitrovski, S Luterotti, K Marković, C van Twisk, J G Buijnsters, O Dóka: Correlation of trans-lycopene measurements by the HPLC method with the optothermal and photoacoustic signals and the colour readings of fresh tomato homogenates, FOOD BIOPHYSICS 5: pp. 24-33.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 16
nyelv: angol
DOI 
2002

O Dóka, D Bicanic: Determination of total polyphenolic content in red wines by means of the combined He-Ne laser optothermal window and Folin-Ciocalteu Colorimetry Assay, ANALYTICAL CHEMISTRY 74: pp. 2157-2161.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
DOI 
1998

Dóka O, Bicanic C, Szűcs M, Lubbers M: Direct measurement of carbonate content in soil samples by means of CO laser infrared photoacoustic spectroscopy, APPLIED SPECTROSCOPY 52: (12) pp. 1526-1528.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
1989

Dóka O, Miklós A, Lőrincz A: RESOLUTION OF NONLINEAR THERMAL WAVE MICROSCOPES, APPLIED PHYSICS A - MATERIALS SCIENCE AND PROCESSING 48: (5) pp. 415-417.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:88 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
77
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
113
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
238

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )