Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XI. 14.
Személyes adatok
Kovács Attila József
név Kovács Attila József
születési év 1969
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (témavezető)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím kovacs.attilasze.hu
telefonszám +36 96 566-657
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1999
fokozat tudományága állattenyésztési tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Pannon Agrártudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Csiba Mátyás PhD 2010  PNDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Smuk Norbert (PhD) 2013/08  SZE-WAMDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Dakos Ákos (PhD) (2020/08)  SZE-WAMDI
hiányos adatú hallgatói:
Hunter-Molnár Rita PhD (2016/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszeripari műveletek és technológiák
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2015

N N Mistra, Patrick J Cullen, Francisco J Barbara, Ching Lik Hii, Henry Jaeger, Julia Schmidt, Attila Kovács, Hiroshi Yoshida: Emering Macroscopic Pretreatment, In: Szerk.: Charis Michael Galanakis Food Waste Recovery: Processing Technologies and Industrial Techniques. Greece: Academic Press, 2015. pp. 197-225.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2014

Szepes A, Szabó-Révész P, Bajdik J, Kása P Jr, Neményi M, Pap R, Kovács A J, Pintye-Hódi K: Characterization and Utilization of Starches Extracted from Florencia and Waxy Maize Hybrids for Tablet Formulation: Compaction Behaviour and Tablet Properties, AMERICAN JOURNAL OF PLANT SCIENCES (AJPS) 5: pp. 787-798.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Pinke Gyula, Tóth Kálmán, Kovács Attila, Milics Gábor, Varga Zoltán, Blazsek Katinka, Gál Katalin, Botta-Dukát Zoltán: Use of mesotrione and tembotrione herbicides for post-emergence weed control in alkaloid poppy (Papaver somniferum), INTERNATIONAL JOURNAL OF PEST MANAGEMENT 60: (3) pp. 187-195.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2013

Csiba M, Kovács AJ, Virág I, Neményi M: The most common errors of capacitance grain moisture sensors: effect of volume change during harvest, PRECISION AGRICULTURE 14: (2) pp. 215-223.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2013

Viliam Nagy, Gábor Milics, Norbert Smuk, Attila József Kovács, István Balla, Márton Jolánkai, József Deákvári, Kornél D Szalay, László Fenyvesi, Vlasta Štekauerová, Zoltán Wilhelm, Kálmán Rajkai, Tamás Németh, Miklós Neményi: Continuous field soil moisture content mapping by means of apparent electrical conductivity (ECa) measurement, JOURNAL OF HYDROLOGY AND HYDROMECHANICS 61: (4) pp. 305-312.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2010

Lakatos E, Kovács AJ, Neményi M: Milk fat content determination by combined physical (microwave and convective dehydration) method, MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL 65: (4) pp. 373-376.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: Angol és német
2010

Lakatos E, Kovács A J, Végvári Gy, Neményi M: Mikrohullámú sugárzás hatása a fogyasztói tejben lévő lipáz és xantin-oxidáz enzimek működésére, MAGYAR ÁLLATORVOSOK LAPJA 132: (12) pp. 728-734.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: Magyar és angol
2009

E Lakatos, A J Kovács, Á Szerencsi, M Neményi: Non-thermal effect of microwave treatment on enzyme suspensions Part II.: Cellulose enzyme activity., REVIEW OF FACULTY OF ENGINEERING ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA : pp. 63-68.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
2006

Neményi M, Lakatos E, Kovács AJ: Examination of milk fat globule changes in homogeneous microwave field, JOURNAL OF FOOD PHYSICS XVII-XVIII.: pp. 29-42.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
1999

Kovács A J, Neményi M: Moisture gradient vector calculation as a new method for evaluating NMR images of maize (Zea mays L.) kernels during drying, MAGNETIC RESONANCE IMAGING 17: (7) pp. 1077-1082.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 24
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:40 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
113
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
177
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
110

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )