Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. V. 02.
Személyes adatok
név Deli József
születési év 1956
intézmény neve
doktori iskola
PTE Kémia Doktori Iskola (oktató)
PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola (témakiíró)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Kémia Doktori Iskola 20%
PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola 80%
Elérhetőségek
drótpostacím jozsef.deliaok.pte.hu
telefonszám +36 72 503-650/28833
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1997
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Pécsi Orvostudományi Egyetem
tudományos fokozat, cím DSc
fokozat megszerzésének éve 2003
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve MTA
Jelenlegi munkahelyek
1981 - Pécsi Tudományegyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Turcsi Erika PhD 2016  GDI1-PTE

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
Marton Krisztina PhD (2018/12)  GDI1-PTE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Természetben előforduló karotinoidok analízise, izolálása, szerkezetvizsgálata, kémiai átalakításuk vizsgálata
jelenlegi kutatásainak tudományága kémiai tudományok
Közlemények
2015

Horváth Györgyi, Kemény Ágnes , Barthó Lóránd, Molnár Péter, Deli József, Szente Lajos, Bozó Tamás, Pál Szilárd, Sándor Katalin, Szőke Éva, Szolcsányi János, Helyes Zsuzsanna: Effects of some natural carotenoids on TRPA1- and TRPV1-induced neurogenic inflammatory processes in vivo in the mouse skin, JOURNAL OF MOLECULAR NEUROSCIENCE 56: (1) pp. 113-121.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2015

Turcsi Erika, Enrique Murillo, Kurtán Tibor, Szappanos Ádám, Illyés Tünde-Zita, Gulyás-Fekete Gergely, Agócs Attila, Avar Péter, Deli József: Isolation of Beta-Cryptoxanthin-epoxides, Precursors of Cryptocapsin and 3’-Deoxycapsanthin, from Red Mamey (Pouteria sapota), JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 63: (26) pp. 6059-6065.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Hanaura M, Agócs A, Böddi K, Deli J, Nagy V: New methods for the synthesis of carotenoid glycosides, TETRAHEDRON LETTERS 55: (26) pp. 3625-3627.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Deli J, Gonda S, Nagy L ZS, Szabó I, Gulyás-Fekete G, Agócs A, Marton K, Vasas G: Carotenoid Composition of three Bloom-forming Algae Species, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL 65: pp. 215-223.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Gulyás-Fekete G, Murillo E, Kurtán T, Papp T, Illyés Z, Drahos L, Visy J, Agócs A, Turcsi E, Deli J: Cryptocapsinepoxide-Type Carotenoids from Red Mamey, Pouteria sapota, JOURNAL OF NATURAL PRODUCTS 76: (4) pp. 607-614.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2010

Mialoundama A S Heintz D, Jadid N, Nkeng P, Rahier A, Deli J, Camara B, Bouvier F: Characterization of Plant Carotenoid Cyclases as Members of the Flavoprotein Family Functioning with no net Redox Change, PLANT PHYSIOLOGY 153: pp. 970-979.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2010

Molnar J, Engi H, Hohmann J, Molnar P, Deli J, Wesolowska O, Michalak K, Wang Q: Reversal of Multidrug Resistance by Natural Substances from Plants, CURRENT TOPICS IN MEDICINAL CHEMISTRY 10: (17) pp. 1757-1768.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 47
nyelv: angol
DOI 
1996

Deli J, Matus Z, Tóth G: Carotenoid Composition in the Fruits of Capsicum annuum Cv. Szentesi Kosszarvú during Ripening, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 44: pp. 711-716.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 46
nyelv: angol
DOI 
1992

Deli J, Matus Z, Szabolcs J: Carotenoid Composition in the Fruits of Black Paprika (Capsicum annuum Variety longum nigrum) during Ripening, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 40: (11) pp. 2072-2076.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
DOI 
1991

Matus Z, Deli J, Szabolcs J: Carotenoid composition of yellow pepper during ripening: isolation of β-cryptoxanthin 5,6-epoxide, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 39: (11) pp. 1907-1914.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 55
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:194 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
116
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
295
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
103
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
7
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1366

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )