Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XI. 28.
Személyes adatok
Gyémánt Gyöngyi
név Gyémánt Gyöngyi
születési év 1960
intézmény neve
doktori iskola
DE Kémia Doktori Iskola (törzstag)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2014. XII. 12.)
Elérhetőségek
drótpostacím gyemantscience.unideb.hu
telefonszám +36 52 512-900/22485
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2002
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Debreceni Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Debreceni Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 4
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Fazekas Erika PhD 2014  KDI3-DE
Víg Attila PhD 2011  KDI3-DE

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
Lehoczki Gábor (PhD) 2016/08  KDI3-DE
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Szabó Kármen Annamária (PhD) (2020/08)  KDI3-DE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Szénhidrátokon ható enzimek aktív centrumának tanulmányozása, kötőhely térképezés. Enzimatikus szintézisek vizsgálata. Szintetikus oligoszacharidok és neoglikoproteinek MALDI-TOF és ESI MS vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága kémiai tudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2016

Homoki Judit R, Nemes Andrea, Fazekas Erika, Gyémánt Gyöngyi, Balogh Péter, Gál Ferenc, Al-Asri Jamil, Mortier Jérémie, Wolber Gerhard, Babinszky László, Remenyik Judit: Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and α-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.), FOOD CHEMISTRY 194: pp. 222-229.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2015

Al-Asri J, Fazekas E, Lehoczki G, Perdih A, Gorick C, Melzig MF, Gyemant G, Wolber G, Mortier J: From carbohydrates to drug-like fragments: Rational development of novel alpha-amylase inhibitors, BIOORGANIC & MEDICINAL CHEMISTRY 23: (20) pp. 6725-6732.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Ágoston K, Gyémánt Gy, Kalmár L, Kerékgyártó J, Szurmai Z, Döncző B, Guttman A: Synthesis and MALDI-TOF MS analysis of protected oligosaccharide components of N-glycoproteins, JOURNAL OF CARBOHYDRATE CHEMISTRY 33: (6) pp. 326-343.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Fazekas E, Szabo K, Kandra L, Gyemant G: Unexpected mode of action of sweet potato beta-amylase on maltooligomer substrates., BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-PROTEINS AND PROTEOMICS 1834: (10) pp. 1976-1981.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2012

Fazekas E, Kandra L, Gyemant G: Model for beta-1,6-N-acetylglucosamine oligomer hydrolysis catalysed by DispersinB, a biofilm degrading enzyme, CARBOHYDRATE RESEARCH 363: pp. 7-13.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2011

Mótyán J A, Fazekas E, Mori H, Svensson B, Bagossi P, Kandra L, Gyémánt G: Transglycosylation by barley α-amylase 1, JOURNAL OF MOLECULAR CATALYSIS B-ENZYMATIC 72: (3-4) p. 229-237.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2009

Gyémánt Gy, Zajácz Á, Bécsi B, Ragunath C, Ramasubbu N, Erdődi F, Batta Gy, Kandra L: Evidence for pentagalloyl glucose binding to human salivary alpha-amylase through aromatic amino acid residues, BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-PROTEINS AND PROTEOMICS 1794: (2) pp. 291-296.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2006

L Kandra, M Abou Hachem, G Gyemant, B Kramhoft, B Svensson: Mapping of barley alpha-amylases and outer subsite mutants reveals dynamic high affinity subsites and barriers in the long substrate binding cleft, FEBS LETTERS 580: pp. 5049-5053.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
DOI 
2004

L Kandra, G Gyémánt, Á Zajácz, G Batta: Inhibitory effects of tannin on human salivary alpha-amylase, BIOCHEMICAL AND BIOPHYSICAL RESEARCH COMMUNICATIONS 319: (4) pp. 1265-1271.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 50
nyelv: angol
DOI 
2002

Kandra L, Gyémánt G, Remenyik J, Hovánszki G, Lipták A: Action pattern and subsite mapping of Bacillus licheniformis alpha-amylase (BLA) with modified maltooligosaccharide substrates, FEBS LETTERS 518: (1-3) pp. 79-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 26
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:97 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
73
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
81
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
52
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
12
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
449
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
Habilitáció 2010

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )