Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XI. 07.
Személyes adatok
név Zalán Zsolt
születési év 1978
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím zs.zalancfri.hu
telefonszám +36 1 796-0415
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2008
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2002 - Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ - Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Perjéssy Judit (PhD) (2019/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Tejsavas fermentáció kutatása, a Lactobacillus törzsek szerepének, alkalmazhatóságának, antimikrobiális aktivitásának, metabolit és bakteriocin termelésének vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2016

Krisztina Majer-Baranyi, Zsolt Zalán, Mária Mörtl, Judit Juracsek, István Szendrő, András Székács, Nóra Adányi: Optical waveguide lightmode spectroscopy technique-based immunosensor development for aflatoxin B1 determination in spice paprika samples, FOOD CHEMISTRY 211: pp. 972-977. pp. 972-977.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Zalán Zsolt, Hegyi Ferenc, Halász Anna: Fermented Red Beet Juice, In: Szerk.: Yiu Hin Hui, Szerk.: E Özgül Evranuz Handbook of Vegetable Preservation and Processing. Boca Raton FL: CRC Press - Taylor and Francis Group, 2016. pp. 729-740.
Handbook of Vegetable Preservation and Processing
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2015

ZALÁN ZS, HEGYI F, SZABÓ E E, MACZÓ A, BAKA E, DU M, LIAO Y, JIANQUAN K: Bran Fermentation with Lactobacillus Strains to Develop a Functional Ingredient for Sourdough Production., International Journal of Nutrition and Food Sciences 4: (4) pp. 409-419. pp. 409-419.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2013

Hegyi F, Zalan Z, Halasz A: IMPROVED 3-(4,5-DIMETHYLTHIAZOL-2-YL)-2,5-DIPHENYL TETRAZOLIUM BROMIDE (MTT) COLORIMETRIC ASSAY FOR MEASURING THE VIABILITY OF LACTIC ACID BACTERIA, ACTA ALIMENTARIA 41: (4) pp. 506-512.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2012

ZALÁN ZS, HALÁSZ A, BARÁTH Á: Fermented red beet juice, In: Szerk.: Y H Hui, Szerk.: E. Özgül Evranuz Handbook of Plant-Based Fermented Food and Beverage Technology. Boca Raton FL: CRC Press - Taylor and Francis Group, 2012. pp. 373-384.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2012

ZALÁN ZS, HALÁSZ A: Lactobacillus in Lacto-Fermented Vegetables, In: Szerk.: A I P Campos, Szerk.: A. L. Mena Lactobacillus: Classification, Uses and Health Implications. Hauppauge: Nova Science Publishers, 2012. pp. 367-383.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2011

Zalan Z, Hudacek J, Toth-Markus M, Husova E, Solichova K, Hegyi F, Plockova M, Chumchalova J, Halasz A: Sensorically and antimicrobially active metabolite production of Lactobacillus strains on Jerusalem artichoke juice, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE 91: (4) pp. 672-679.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2010

Zalan Z, Hudacek J, Stetina J, Chumchalova J, Halasz A: Production of organic acids by Lactobacillus strains in three different media, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 230: (3) pp. 395-404.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
DOI 
2009

Halasz A, Zalan Z: BIOCHEMICAL PRINCIPLES OF THE USE OF YEAST BIOMASS AND LAB STARTER CULTURES IN FOOD PRODUCTION, ACTA ALIMENTARIA 38: pp. 71-85.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2005

Zalan Z, Nemeth E, Barath A, Halasz A: Influence of growth medium on hydrogen peroxide and bacteriocin production of Lactobacillus strains, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 43: (3) pp. 219-225.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:30 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
14
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
21
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
37

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )