Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 05.
Személyes adatok
név Bujna Erika
születési év 1975
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím Bujna.Erikaetk.szie.hu
telefonszám +39 1 482-6146
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Ta Phoung Linh (PhD) (2019/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Enzim fermentációk, Biokonverzió, Funkcionális élelmiszerek tervezése
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2016

Quang Duc Nguyen, Szilárd Kun, Erika Bujna, Petra Havas, Ágoston Hoschke, Judit Maria Rezessy-Szabó: Power of Bifidobacteria in Food Applications for Health Promotion, In: Szerk.: Vijai Kumar Gupta, Szerk.: Gauri Dutt Sharma, Szerk.: Maria G Tuohy, Szerk.: Rajeeva Gaur The Handbook of Microbial Bioresources. London: CABI Publishing, 2016. pp. 228-258.
The Handbook of Microbial Bioresources
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2015

Quang D Nguyen, Erika Bujna, Gabriella Styevkó, Judit M Rezessy-Szabó, Ágoston Hoschke: Fungal biomolecules for food industry, In: Szerk.: Vijai Kumar Gupta, Szerk.: Robert L Mach, Szerk.: S Sreenivasaprasad Fungal Biomolecules: Sources, Applications and Recent Developments. West Sussex: John Wiley and Sons, Ltd., 2015. pp. 11-38.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
DOI 
2013

Quang D Nguyen, Noémi M Sujtó, Erika Bujna, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó: Effects of Medium Composition and Process Parameters on the Production of Extracellular Inulinase by Thermomyces lanuginosus, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 51: (1) pp. 36-44.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2013

Lénárt József, Bujna Erika, Kovács Béla, Békefi Eszter, Száraz Leonóra, Dernovics Mihály: Metabolomic Approach Assisted High Resolution LC–ESI-MS Based Identification of a Xenobiotic Derivative of Fenhexamid Produced by Lactobacillus casei, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 61: (37) pp. 8969-8975.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2013

E BUJNA, F KUKOVICS, Q D NGUYEN, J M REZESSY-SZABÓ: RICE FLOUR AS POTENTIAL CARBON SOURCE FOR PRODUCTION OF PHYTASE BY ASPERGILLUS NIGER F00735 STRAIN, ACTA ALIMENTARIA 42: (Suppl 1) pp. 1-9.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2011

Nguyen DQ, Bujna E, Hoschke Á, Rezessy-Szabó J M: Thermophilic Fungus Thermomyces lanuginosus: Current Review on Potential Source for Thermostable Enzymes, In: Szerk.: V K Gupta, Szerk.: M Ayyachamy Biotechnology of Microbial Enzymes. New York: Nova Science Publishers, 2011. pp. 21-59.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: angol
2010

Q D Nguyen, N M Sujtó, E Bujna, J M Rezessy-Szabó: Production of extracellular inulinase by Thermomyces lanuginosus: Optimisation of media compositions and environmental conditions, JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY 150: (S1) pp. 321-322.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2004

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Bujna E, Hoschke Á: Potential of galactosidases to improve the nutritional value and functionality of food, In: 2nd Central European Congress on Food, Congress Proceedings CD.Budapest, Magyarország, 2004.05.24-2004.05.28. [s. l.]: [s. n.], pp. - Kiadvány: [s. l.]: [s. n.], 2004.
dokumentum típusa: Konferenciacikk/Előadás vagy poszter cikke
nyelv: angol
2003

Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Bujna E, Takács K, Kovács M, Hoschke Á: Thermomyces lanuginosus CBS 395.62/b strain as rich source of alpha-galactosidase enzyme, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 41: pp. 55-59.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
2002

Rezessy-Szabó JM, Bujna E, Hoschke Á: Effect of different carbon and nitrogen sources on -galactosidase activity originated from Thermomyces lanuginosus CBS 395.62/B, ACTA ALIMENTARIA 31: pp. 73-82.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:16 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
15
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
20
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
17

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )