Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. I. 26.
Személyes adatok
név Nyitrainé Sárdy Diána
születési év 1975
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Nyitraine.Sardy.Diana.Agneskertk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6213
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Mörk András (PhD) (2018/08)  KeTDI
(50%) Nagy Attila (PhD) (2017/01)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület A mustok és borok finom-összetételének vizsgálata, többek között nitrogén-tartalmú vegyületek , köztük biogénaminok meghatározása nagyműszeres analízissel. Polifenol-összetétel és egyszerű fenolok
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2015

Guld Zs, Tima H., Nyitrainé Sárdy D., Kállay M.: Vörörsborok polifenol összetételének változása különböző tárolás során, BORÁSZATI FÜZETEK 26: (4) pp. 7-10.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

Nyitrainé Sárdy D: Különböző bioélesztők hatása Bianca borok kémiai összetételére, BORÁSZATI FÜZETEK 26: (2) pp. [1-3].
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Magyar és angol
2014

Magyar Ildikó, Nyitrai-Sárdy Diána, Leskó Annamária, Pomázi Andrea, Kállay Miklós: Anaerobic organic acid metabolism of Candida zemplinina in comparison with Saccharomyces wine yeasts, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 178: pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2014

Leskó A, Nyitrai-Sárdy D, Kállay M, Balga I: The effect of yeast on the anthocyanin characteristics of fermented model solutions, ACTA ALIMENTARIA 43: (2) pp. 232-238.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

D Nyitrai-Sárdy, B Nagy, M Kállay: Polyphenol content examination of Tokaj aszú wines, In: Szerk.: Borbála Bálo, Szerk.: Petra Majer, Szerk.: Gyula Váradi Xth International Terroir Congress 2014, Proceedings: Xe Congrès International des Terroirs Viticoles 2014 Vol. 1.. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2014. p. -.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2014

Diána Nyitrainé Sárdy, B Nagy , B Bálo, Gy D Bisztray, M Kállay: Bio yeast effect to polyphenoland simple phenoliccompounds content in Bianca wines, In: International Organisation of Vine, Wine (OIV) Book of abstracts: Southern Vitiviniculture, a Confluence of Knowledge and Nature: 37th World Congress of Vine and Wine, 12th General Assembly of the OIV. Mendoza: International Organisation of Vine and Wine (OIV), 2014. p. 122.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: Angol; francia; német; olasz; spanyol
2014

Leskó Annamária, Kállay Miklós, Nyitrainé Sárdy Diána, Nagy Balázs, Balga Irina: A vörösbor-erjesztésben alkalmazott különböző élesztő-starterkultúrák hatása az antocianin-koncentrációra és összetételre, valamint a színjellemzőkre (színintenzitás, színtónus), BORÁSZATI FÜZETEK 21: (2) pp. 4-7.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Magyar és angol
2014

Nyitrainé Sárdy Diána, Nagy Balázs, Leskó Annamária, Balga Irina, Kállay Miklós: Borélesztő hatása Bianca borok polifenol és egyszerű fenol-összetétele, BORÁSZATI FÜZETEK 21: (2) pp. 1-4.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Magyar és angol
2013

Magyar I, Nyitrainé Sárdy D, Pásti Gy: Almasavbontó starterkultúrák alkalmazása az élesztővel egy időben végzett beoltással, BORÁSZATI FÜZETEK 24: (1) pp. 1-6.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2013

Mariann Csóka, Mária Amtmann, Diána Nyitrainé Sardy, Miklós Kállay, Kornél Korány: GC-MS Description of the primary aroma structure of two kadarka wines considered indigenous in Hungary, JOURNAL OF APPLIED BOTANY AND FOOD QUALITY-ANGEWANDTE BOTANIK 86: (15) pp. 104-112.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
76
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
94
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
5

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )