Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XI. 29.
Személyes adatok
Ficzek Gitta
név Ficzek Gitta
születési év 1975
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Kertészettudományi Doktori Iskola (témakiíró)
Elérhetőségek
drótpostacím Ficzek.Gittakertk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6500
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2012
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészettudományi Doktori Iskola
Jelenlegi munkahelyek
2014 - Szent István Egyetem
további (egyetemi adjunktus)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gyümölcsök humán egészségvédő és felhasználhatósági értékeinek vizsgálata analitikai módszerekkel, almanemesítés, génforráskutatás
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
Közlemények
2015

G Ficzek, M. Ladányi, G. Végvári, M. Tóth: Mathematical modelling of the accumulation of carbohydrates and organic acids throughout the ripening process of Hungarian sour cherry cultivars, TREES-STRUCTURE AND FUNCTION 29: (3) pp. 797-807.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Ficzek G, Bujdosó G, Tóth M, Stéger-Máté M, Nótin B, Kállay E, Szügyi S: Changes in the antioxidant components in Hungarian bred sour cherry cultivars during the ripening period, ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 1040: pp. 83-88.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2013

Ficzek G, Ladányi M, Radeczky Zs, Tóth M: Healthcare values and potential uses of the new Hungarian apple varieties on the basis on fruit analysis, INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 19: (3-4) pp. 25-28.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2013

Tóth M, Ficzek G, Király I, Honty K, Hevesi M: Evaluation of old Carpathian apple cultivars as genetic resources of resistance to fire blight (Erwinia amylovora), TREES-STRUCTURE AND FUNCTION 27: (3) pp. 597-605.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 6
nyelv: angol
DOI 
2013

Ottó Doka, Gitta Ficzek, Svjetlana Luterotti, Dane Bicanic, Ruud Spruijt, Josephus G Buijnsters, László Szalay, György Végvári: Simple and Rapid Quantification of Total Carotenoids in Lyophilized Apricots (Prunus Armenica L.) by Means of Reflectance Colorimetry and Photoacoustic Spectroscopy, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 51: (4) pp. 453-459.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.977
nyelv: angol
2012

Hevesi M, Blázovics A, Kállay E, Végh A, Stéger-Máté M, Ficzek G, Tóth M: Biological Activity of Sour Cherry Fruit on the Bacterial Flora of Human Saliva in vitro, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 50: (1) pp. 117-122.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2012

Balázs A, Tóth M, Blazics B, Héthelyi É, Szarka Sz, Ficsor E, Ficzek G, Lemberkovics É, Blázovics A: Investigation of dietary important components in selected red fleshed apples by GC–MS and LC–MS, FITOTERAPIA 83: (8) pp. 1356-1363.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2011

Ficzek G, Végvári Gy, Sándor G, Stéger-Máté M, Kállay E, Szügyi S, Tóth M: HPLC evaluation of anthocyanin components in the fruits of Hungarian sour cherry cultivars during ripening, JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE AND ENVIRONMENT 9: (1) pp. 30-35.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2011

Dóka O, Ficzek G, Bicanic D, Spruijt R, Luterotti S, Tóth M, Buijnsters JG, Végvári Gy: Direct photothermal techniques for rapid quantification of total anthocyanin content in sour cherry cultivars, TALANTA 84: (2) pp. 341-346.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
DOI 
2010

Stéger Máté M, Ficzek G, Kallay E, Bujdosó G, Barta J, Tóth M: Optimising harvest time of sour cherry cultivars on the basis of quality parameters, ACTA ALIMENTARIA 39: (1) pp. 59-68.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 0.379
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:44 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
41
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
77
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
16
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
18
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
74

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )