Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2015. XII. 01.
Személyes adatok
név Jókainé Szatura Zsuzsanna
születési év 1970
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
Elérhetőségek
drótpostacím Jokaine.Szatura.Zsuzsannaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 482-6164
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2007
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Szent István Egyetem
további (egyetemi docens)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Geréné Radványi Dalma PhD (2018/12)  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Both Eszter Borbála (PhD) (2019/01)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Arzénspeciáció. Higanyspeciáció. Mérések minőségbiztosítása, bizonytalanságbecslése. Illékony szerves komponensek GC-FID és GC-MS vizsgálata. Környezeti és élelmiszerminták ICP-OES vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
környezettudományok
Közlemények
2016

D Radványi, A Gere, L Sipos, S Kovács, Zs Jókai, P Fodor: Discrimination of Mushroom disease related mould species based solely on unprocessed chromatograms, JOURNAL OF CHEMOMETRICS 30: pp. 197-202.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2015

Radványi Dalma, Gere Attila, Jókai Zsuzsa, Fodor Péter: Rapid evaluation technique to differentiate mushroom disease-related moulds by detecting microbial volatile organic compounds using HS-SPME-GC-MS, ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY 407: (2) pp. 537-545.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2011

Egressy-Molnár O, Jókai Zs: Development of a GC-based method for the determination of egg content in dried pasta with the focus on method validation, ACTA ALIMENTARIA 40: (Suppl) pp. 23-32.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2011

Abrankó László, Dernovics Mihály, Fodor Marietta, Gyepes Attila, Jókainé Szatura Zsuzsanna, Woller Ágnes : Hagyományos, gyors és automatizált módszerek alkalmazása élelmiszerek kémiai vizsgálatára, Budapest: Nemzeti Tankönyvkiadó, 300 p.
dokumentum típusa: Könyv/Szakkönyv
nyelv: magyar
2009

Jókai Z, Fodor P: Evaluation of the uncertainty statement in the case of mercury speciation analysis, JOURNAL OF ANALYTICAL ATOMIC SPECTROMETRY 24: (9) pp. 1229-1236.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
2009

Kiss V-S, Z Kovács, L Sipos, Z Kókai, Zs Jókai: Investigation of the relationship between electronic tongue, sensory properties and magnesium content in water samples, In: Szerk.: Magyar Magnézium Társaság 11. Magyar Magnézium Szimpózium, Összefoglalók. Budapest: Magyar Kémikusok Egyesülete (MKE), 2009. p. 106.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: Magyar és angol
2005

Abranko L, Jokai Z, Fodor P: Investigation of the species-specific degradation behaviour of methylmercury and ethylmercury under microwave irradiation, ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY 383: (3) pp. 448-453.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
DOI 
2005

Jokai Z, Abranko L, Fodor P: SPME-GC-pyrolysis-AFS determination of methylmercury in marine fish products by alkaline sample preparation and aqueous phase phenylation derivatization, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 53: (14) pp. 5499-5505.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 23
nyelv: angol
DOI 
2004

Kertész T, Balák Cs, Jókai Zs, Kápolna E, Lakner G, Kempler P, Gachályi B: A magnézium-anyagcsere zavara 2-es típusú diabetes mellitusban, MAGYAR BELORVOSI ARCHIVUM 57: pp. 88-92.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
1998

Zs Jókai, J Hegóczki, P Fodor: Stability and Optimization of Extraction of Four Arsenic Species, MICROCHEMICAL JOURNAL 59: (1) pp. 117-124.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:54 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
15
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
26
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
1 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
60

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )