Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XII. 14.
Személyes adatok
Hitka Géza
név Hitka Géza
születési év 1982
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szent István Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím Hitka.Gezaetk.szie.hu
telefonszám +36 1 305-7662
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Szent István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0.5
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Nguyen Le Phoung Lien PhD (2018/12)  ÉDI
Kutatás
kutatási terület Szüret utáni kezelések, Szabályozott légterű tárolástechnológia, 1-MCP alkalmazása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2016

L. P. L. Nguyen, G. Hitka, T. Zsom, Z. Kókai: Application of 1-MCP on apricots at different temperatures and days after harvest, ACTA ALIMENTARIA 45: (4) pp. 542-550. pp. 542-550.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2015

Hitka G, Zsom T, Nguyen L P L: Postharvest műveletek jelentősége a friss gyümölcs áruellátásban., ÉRTÉKÁLLÓ ARANYKORONA XV: (8) pp. 7-8.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2015

G Hitka, T Zsom, L L P Nguyen, Z Kókai: Application of 1-MCP on apricot at different temperatures and days after harvest., In: Szerk.: Engelhardt Tekla, Szerk.: Dalmadi István, Szerk.: Baranyai László, Szerk.: Mohácsi-Farkas Csilla Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. pp. 98-102.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2015

G Hitka, T Zsom, L L P Nguyen, Z Kókai: Effect of ethylene absorber on cucumber and tomato quality during simulated retail storage., In: Szerk.: Engelhardt Tekla, Szerk.: Dalmadi István, Szerk.: Baranyai László, Szerk.: Mohácsi-Farkas Csilla Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. pp. 103-107.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2015

L L P Nguyen, G Hitka, T Zsom, J Tompai, Z Kókai: Extending the storability of banana with continous ozone treatment., In: Szerk.: Engelhardt Tekla, Szerk.: Dalmadi István, Szerk.: Baranyai László, Szerk.: Mohácsi-Farkas Csilla Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. pp. 179-182.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2014

Zsom T, Zsom-Muha V, Dénes D, Hitka G, Nguyen L, Felföldi J: Non-destructive postharvest quality monitoring of different pear and sweet pepper cultivars, ACTA ALIMENTARIA 43: (Suppl 1) pp. 206-214.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Hitka Géza, Zsom Tamás, Nguyen L P L , Balla Csaba: Effect of 1-methylcyclopropene on ‘Bosc Kobak’ pears, ACTA ALIMENTARIA 43: (Suppl. 1) pp. 73-77.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2009

Balla Cs, Hitka G, Horti K, Dalmadi I, Polyákné Fehér K, Árva J, Apali Szabó J, Csukáné Nemes M, Jónás G, Pásztorné Huszár K: Kajszi és alma szabályozott légterű tárolási technológiájának fejlesztése, In: Szerk.: Tóth Magdolna Versenyképes gyümölcsvertikum: Az alma és a kajszi környezetkímélő termesztésének, szüret utáni kezelésének és feldolgozásának fejlesztése a hevesi térségben : NKFP06A2-BCETKA06 : 1-3. munkaszakasz (2007-2009). Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Kar, 2009. pp. 34-39.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Szaktanulmány
nyelv: magyar
2008

Kantor D.B, Hitka G, Fekete A, Balla Cs.: Electronic tongue for sensing taste changes with apricots during storage, SENSORS AND ACTUATORS B-CHEMICAL 131: pp. 43-47.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 15
nyelv: angol
URL 
2008

Dr. Kosáry Judit, Hitka Géza, Kápolna Beáta, Radva Dániel: Studies of biochemical parameters characteristic for oxidative damage in different apple cultivars (Malus domestica Borkh.) during storage, ACTA ALIMENTARIA 37: (4) pp. 463-470.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:15 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
44
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
54
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
4 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
15


2017. I. 31.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2017. március 10-én 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2334 ( 2017. I. 15. )