Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. X. 26.
Személyes adatok
név Tömösköziné Farkas Rita
születési év 1970
intézmény neve
doktori iskola
SzIE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Budapesti Corvinus Egyetem
Elérhetőségek
drótpostacím r.farkascfri.hu
telefonszám +36 1 796-0400
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1999
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve BME
Jelenlegi munkahelyek
1993 - NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet (további intézmény)
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Molnár Valéria Mária (PhD) (2019/01)  ÉDI
Mócsai Réka Tünde (PhD) (2017/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszer analitika. Növényi eredetű élelmiszerek, élelmiszer-alapanyagok bioaktív komponenseinek vizsgálata, a termesztés- feldolgozási-technológia,tárolás és egyéb körülmények hatásának vizsgálata.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2015

Mócsai Réka Tünde, Maczó Anita, Berki Mária, Nagyné Gasztonyi Magdolna, Milotay Péter, Tömösköziné Farkas Rita: Bioaktív komponensek és fehérjék vizsgálata Solanum lycopersicum fajtákban és fajtajelöltekben, ÉLELMISZER - TUDOMÁNY TECHNOLÓGIA 69: (3)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: magyar
2014

Éva Cs, Zelenyánszki H, Tömösközi-Farkas R, Tamás L: Transgenic barley expressing the Arabidopsis AKR4C9 aldo-keto reductase enzyme exhibits enhanced freezing tolerance and regenerative capacity, SOUTH AFRICAN JOURNAL OF BOTANY 93:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2014

Tömösközi-Farkas Rita, Berki Mária, Nagy-Gasztonyi Magdolna, Wolf István, Polgár Zsolt: INVESTIGATION OF ANTINUTRITIVE COMPONENTS IN HUNGARIAN POTATO CULTIVARS DEPENDING ON PRODUCTION TECHNOLOGY, ACTA ALIMENTARIA 43: (26) pp. 188-206. Paper 0.1556/AAlim.43..
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2014

Rita Tömösközi Farkas, Zsolt Polgár, Magdolna Nagy Gasztonyi, Viola Horváth, Tibor Renkecz, Kinga Simon, Ferenc Boross, Zoltán Fabulya, Hussein Daood: Changes of potentially antinutritive components in Hungarian potatoes under organic and conventional farming, ACTA ALIMENTARIA 43: (4)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2011

Gasztonyi Magdolna Nagy, Farkas Rita Tömösközi, Berki Mária, Petróczi István Mihály, Daood Hussein Gehad: Content of phenols in wheat as affected by varietal and agricultural factors, JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS 24: (6)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
DOI 
2010

Nagy-Gasztonyi M, Sass-Kiss A, Tomoskozi-Farkas R, Banati D, Daood HG: Liquid Chromatographic Analysis of Phenolic Compounds in Organically and Conventionally Grown Varieties of Sour Cherries, CHROMATOGRAPHIA 71: (Supplement 1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
DOI 
2009

Bona L, Adanyi N, Farkas R, Szanics E, Szabo E, Hajos G, Pecsvaradi A, Acs E: VARIATION IN CROP NUTRIENT ACCUMULATION: SELENIUM CONTENT OF WHEAT AND TRITICALE GRAINS, ACTA ALIMENTARIA 38: (1)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2006

R Tömösközi-Farkas, H G Daod, Zs Polgar, Gy Hajós: Determination of Glycoalcaloids in Hungarian Potatoes by HPLC, CHROMATOGRAPHIA 63: (Supplement 13)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
DOI 
2004

Tomoskozi-Farkas R, Daood HG: Modification of chromatographic method for the determination of benzoquinones in cereal products, CHROMATOGRAPHIA 60:
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2002

Fajka-Boja R, Hidvégi M, Shoenfeld Y, Ion G, Demydenko D, Tömösközi-Farkas R, Vizler C, Telekes A, Resetár Á, Monostori E: Fermented wheat germ extact induces apoptosis and downregulation of major histocompatibility complex class I proteins in tumor T and B cell lines, INTERNATIONAL JOURNAL OF ONCOLOGY 20: (3)
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:33 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
21
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
26
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
műszaki és/vagy művészeti alkotásainak száma:
0
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
12
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
5
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
108

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )