Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. III. 06.
Személyes adatok
Takó Miklós
név Takó Miklós
intézmény neve
doktori iskola
SzTE Biológia Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzTE Biológia Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím tako78bio.u-szeged.hu
telefonszám +36 62 544-516
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2012
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szegedi Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Zambrano Carrillo Carolina Lorena PhD 2020  SzTE-BDI
(50%) Kotogán Alexandra PhD 2017  SzTE-BDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Kimani Bernard Gitura (PhD) 2023/08  SzTE-BDI
(50%) Volford Bettina (PhD) 2022/08  SzTE-BDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Perdana Muhammad Iqbal (PhD) (2026/08)  SzTE-BDI
(50%) Kovács Tamás (PhD) (2025/01)  SzTE-BDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület gombák extracelluláris enzimei; antioxidáns fenolok és oligoszacharidok előállítása hidrolázokkal; természetes vegyületek mikrobaellenes, biofilm-gátló és quorum érzékelés-gátló aktivitása
jelenlegi kutatásainak tudományága biológiai tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2024

Kusuma Ikhwan Yuda, Perdana Muhammad Iqbal, Vágvölgyi Csaba, Csupor Dezső, Takó Miklós: Exploring the Clinical Applications of Lemongrass Essential Oil: A Scoping Review, PHARMACEUTICALS 17: (2) 159
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Kimani Bernard Gitura, Takó Miklós, Veres Csilla, Krisch Judit, Papp Tamás, Kerekes Erika Beáta, Vágvölgyi Csaba: Activity of Binary Combinations of Natural Phenolics and Synthetic Food Preservatives against Food Spoilage Yeasts, FOODS 12: (6) 1338
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2022

Kotogán Alexandra, Furka Zsófia Terézia, Kovács Tamás, Volford Bettina, Papp Dóra Anna, Varga Mónika, Huynh Thu, Szekeres András, Papp Tamás, Vágvölgyi Csaba, Mondal Keshab Chandra, Kerekes Erika Beáta, Takó Miklós: Hydrolysis of Edible Oils by Fungal Lipases: An Effective Tool to Produce Bioactive Extracts with Antioxidant and Antimicrobial Potential, FOODS 11: (12) 1711
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2021

Volford Bettina, Varga Mónika, Szekeres András, Kotogán Alexandra, Nagy Gábor, Vágvölgyi Csaba, Papp Tamás, Takó Miklós: β-Galactosidase-Producing Isolates in Mucoromycota: Screening, Enzyme Production, and Applications for Functional Oligosaccharide Synthesis, JOURNAL OF FUNGI 7: (3) 229
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2021

Kimani Bernard Gitura, Kerekes Erika Beáta, Szebenyi Csilla, Krisch Judit, Vágvölgyi Csaba, Papp Tamás, Takó Miklós: In Vitro Activity of Selected Phenolic Compounds against Planktonic and Biofilm Cells of Food-Contaminating Yeasts, FOODS 10: (7) 1652
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
2020

Takó M, Kerekes EB, Zambrano C, Kotogán A, Papp T, Krisch J, Vágvölgyi Cs: Plant Phenolics and Phenolic-Enriched Extracts as Antimicrobial Agents against Food-Contaminating Microorganisms, ANTIOXIDANTS 9: (2) 165
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 186
nyelv: angol
URL 
2019

Zambrano C, Kerekes EB, Kotogán A, Papp T, Vágvölgyi C, Krisch J, Takó M: Antimicrobial activity of grape, apple and pitahaya residue extracts after carbohydrase treatment against food-related bacteria, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 100: pp. 416-425.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 32
nyelv: angol
URL 
2018

Kotogán A, Zambrano C, Kecskeméti A, Varga M, Szekeres A, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: An organic solvent-tolerant lipase with both hydrolytic and synthetic activities from the oleaginous fungus Mortierella echinosphaera, INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 19: (4) 1129
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2018

Zambrano C, Kotogán A, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Mondal KC, Krisch J, Takó M: Mobilization of phenolic antioxidants from grape, apple and pitahaya residues via solid state fungal fermentation and carbohydrase treatment, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 89: pp. 457-465.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 50
nyelv: angol
URL 
2017

Takó M, Kotogán A, Papp T, Kadaikunnan S, Alharbi NS, Vágvölgyi Cs: Purification and properties of extracellular lipases with transesterification activity and 1,3-regioselectivity from Rhizomucor miehei and Rhizopus oryzae, JOURNAL OF MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY 27: (2) pp. 277-288.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 33
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:338 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
183
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
181
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
6 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
78
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
97
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
1238

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )