Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. XI. 29.
Személyes adatok
név Krisch Judit
születési év 1961
intézmény neve
doktori iskola
PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola (témavezető)
SzTE Biológia Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása PTE Gyógyszertudomány Doktori Iskola 20%
SzTE Biológia Doktori Iskola 80%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Szegedi Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím krischmk.u-szeged.hu
telefonszám +36 62 546-594
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága biológiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve József Attila Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2005 - Szegedi Tudományegyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Tserennadmin Rentsenkhand PhD 2011  SzTE-BDI

abszolutóriumot szerzett, de nincs folyamatban doktori cselekmény és nincs fokozat:
(50%) Kerekes Erika (PhD) 2015/08  SzTE-BDI
(50%) Vidács Anita (PhD) 2016/08  SzTE-BDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Balázs Viktória Lilla (PhD) (2020/08)  GDI1-PTE
(50%) Zambrano Carrillo Carolina Lorena (PhD) (2018/08)  SzTE-BDI
Törökné Jenei Julianna (PhD) (2017/08)  SzTE-BDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Természetes eredetű antioxidáns és antimikrobiális anyagok: jellemzés, felhasználás (elsősorban élelmiszeriparban), hatásmechanizmus.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
biológiai tudományok
Közlemények
2016

Krisch J, Chandrasekaran M, Kadaikunnan S, Alharbi NS, Vágvölgyi Cs: Latest about Spoilage by Yeasts: Focus on the Deterioration of Beverages and Other Plant-Derived Products, JOURNAL OF FOOD PROTECTION 79: (5) pp. 825-829.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Horváth G, Jenei JT, Vágvölgyi C, Böszörményi A, Krisch J: Effects of essential oil combinations on pathogenic yeasts and moulds, ACTA BIOLOGICA HUNGARICA 67: (2) pp. 205-214.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Erika-Beáta Kerekes, Anita Vidács, Julianna Jenei Török, Csilla Gömöri, Tamás Petkovits, Muthusamy Chandrasekaran, Shine Kadaikunnan, Naiyf S Alharbi, Csaba Vágvölgyi, Judit Krisch: Anti-listerial effect of selected essential oils and thymol, ACTA BIOLOGICA HUNGARICA 67: (3) pp. 333-343.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2014

Judit Krisch, József Csanádi, Csaba Vágvölgyi: Fungi in and on Dairy Products, In: Szerk.: Misra JK, Szerk.: Tewari JP, Szerk.: Deshmukh SK, Szerk.: Vágvölgyi Cs Fungi From Different Substrates. Boca Raton FL: CRC Press, 2014. pp. 159-169.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2013

Kerekes EB, Deák É, Takó M, Tserennadmid R, Petkovits T, Vágvölgyi Cs, Krisch J: Anti-biofilm forming and anti-quorum sensing activity of selected essential oils and their main components on food-related micro-organisms, JOURNAL OF APPLIED MICROBIOLOGY 115: (4) pp. 933-942.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 27
nyelv: angol
DOI 
2012

Krisch J, Bencsik O, Papp T, Vágvölgyi Cs, Takó M: Characterization of a β-glucosidase with transgalactosylation capacity from the zygomycete Rhizomucor miehei, BIORESOURCE TECHNOLOGY 114: pp. 555-560.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 30
nyelv: angol
DOI 
2011

Tserennadmid R, Takó M, Galgóczy L, Papp T, Pesti M, Vágvölgyi Cs, Almássy K, Krisch J: Anti yeast activities of some essential oils in growth medium, fruit juices and milk, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 144: (3) pp. 480-486.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 69
nyelv: angol
DOI 
2010

Tserennadmid R, Takó M, Galgóczy L, Papp T, Vágvölgyi Cs, Gerő L, Krisch J: Antibacterial effect of essential oils and interaction with food components, CENTRAL EUROPEAN JOURNAL OF BIOLOGY 5: (5) pp. 641-648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
DOI 
2010

Ördögh L, Galgóczy L, Krisch J, Papp T, Vágvölgyi Cs: Antioxidant and antimicrobial activities of fruit juices and pomace extracts against acne-inducing bacteria, ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 54: pp. 45-49.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
Teljes szöveg 
1997

Krisch Judit, Szajáni Béla: Ethanol and acetic acid tolerance in free and immobilized cells of Saccharomyces cerevisiae and Acetobacter aceti, BIOTECHNOLOGY LETTERS 19: pp. 525-528.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 44
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:194 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
65
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
115
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
31
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
29
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
329

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )