Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2016. III. 21.
Személyes adatok
Rakszegi Marianna
név Rakszegi Marianna
születési év 1974
intézmény neve
doktori iskola
BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) (témavezető)
ELTE Biológia Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása BME Oláh György Doktori Iskola (Kémia és Vegyészmérnöki tudományok) 50%
ELTE Biológia Doktori Iskola 50%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Eötvös Loránd Tudományegyetem
Elérhetőségek
drótpostacím rakszegi.mariannagrar.mta.hu
telefonszám +36 22 569-500/142
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2005
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1998 - MTA Agrártudományi Kutatóközpont, Mezőgazdasági Intézet (további intézmény)
további (tud. főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Tremmel-Bede Karolina (PhD) (2017/08)  OGDI
hiányos adatú hallgatói:
Némethné Kisgyörgy Boglárka PhD (2016/08)  BDI-ELTE
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Minőség-orientált búzanemesítés, mely a búzafehérje kutatásokon túl kiterjed az egészséget pozitívan befolyásoló bioaktív komponensekre és a keményítőre.
jelenlegi kutatásainak tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2014

Rakszegi M, Lovegrove A, Balla K, Láng L, Bedo Z, Veisz O, Shewry PR: Effect of heat and drought stress on the structure and composition of arabinoxylan and β-glucan in wheat grain, CARBOHYDRATE POLYMERS 102: (1) pp. 557-565.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.916*
nyelv: angol
DOI 
2014

Mikó P, Löschenberger F, Hiltbrunner J, Aebi R, Megyeri M, Kovács G, Molnár-Láng M, Vida G, Rakszegi M: Comparison of bread wheat varieties with different breeding origin under organic and low input management, EUPHYTICA 199: (1-2) pp. 69-80.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.692*
nyelv: angol
DOI 
2013

Shewry PR, Hawkesford MJ, Piironen V, Lampi AM, Gebruers K, Boros D, Andersson AAM, Aman P, Rakszegi M, Bedő Z, Ward JL: Natural Variation in Grain Composition of Wheat and Related Cereals, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 61: (35) pp. 8295-8303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.107
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2013

Andersson AAM, Andersson R, Piironen V, Lampi A-M, Nyström L, Boros D, FraŚ A, Gebruers K, Courtin CM, Delcour JA, Rakszegi M, Bedo Z, Ward JL, Shewry PR, Åman P: Contents of dietary fibre components and their relation to associated bioactive components in whole grain wheat samples from the HEALTHGRAIN diversity screen, FOOD CHEMISTRY 136: (3) pp. 1243-1248.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 3.259
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
DOI 
2013

Cseh A, Soós V, Rakszegi M, Türkösi E, Balázs E, Molnár-Láng M: Expression of HvCslF9 and HvCslF6 barley genes in the genetic background of wheat and their influence on the wheat β-glucan content, ANNALS OF APPLIED BIOLOGY 163: (1) pp. 142-150.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 1.955
nyelv: angol
DOI 
2011

Shewry PR, van Schaik F, Ravel C, Charmet G, Rakszegi M, Bedő Z, Ward JL: Genotype and Environment Effects on the Contents of Vitamins B1, B2, B3 and B6 in Wheat Grain, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 59: (19) pp. 10564-10571.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.823
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
DOI 
2010

Gebruers K, Dornez E, Bedo Z, Rakszegi M, Fras A, Boros D, Courtin CM, Delcour JA: Environment and Genotype Effects on the Content of Dietary Fiber and Its Components in Wheat in the HEALTHGRAIN Diversity Screen, JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY 58: (17) pp. 9353-9361.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.816
független idéző közlemények száma: 20
nyelv: angol
DOI 
2009

Rakszegi M, Wilkinson MD, Tosi P, Lovegrove A, Kovács G, Bedő Z, Shewry PR: Puroindoline genes and proteins in tetraploid and hexaploid species of Triticum., JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 49: (2) pp. 202-211.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.490
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
DOI 
2009

Zhao FJ, Su YH, Dunham SJ, Rakszegi M, Bedő Z, McGrath SP, Shewry PR: Variation in mineral micronutrient concentrations in grain of wheat lines of diverse origin., JOURNAL OF CEREAL SCIENCE 49: (2) pp. 290-295.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 2.490
független idéző közlemények száma: 79
nyelv: angol
DOI 
2009

Parry MAJ, Madgwick PJ, Bayon C, Tearall K, Hernandez-Lopez A, Baudo M, Rakszegi M, Hamada W, Al-Yassin A, Ouabbou H, Labhilili M, Phillips AL: Mutation discovery for crop improvement., JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY 60: pp. 2817-2825.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
impakt faktor: 4.271
független idéző közlemények száma: 35
nyelv: angol
DOI 
a legjelentősebbnek tartott 10 közleményre kapott független hivatkozások száma:155 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
114
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
238
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
15 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
856

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 1.2318 ( 2016. XI. 26. )