Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 15.
Személyes adatok
Baranyi József
név Baranyi József
születési év 1956
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 10%
DE Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola 90%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Debreceni Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 52 508-313
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága matematika- és számítástudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szegedi Tudományegyetem
Jelenlegi munkahelyek
2017 - Debreceni Egyetem
egyetemi kutató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 6
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Jánosity Anna PhD 2023  ÉDI
(50%) Csernus Olívia PhD 2014  ÉDI-BCE
Kutalik Zoltán PhD 2006  
Marcelo Masana PhD 2000  

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Lopes Martins Mayara (PhD) 2023/08  TÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Jamalifard Raziyeh (PhD) (2026/08)  TÉDI
(50%) Rockaya Maha (PhD) (2025/08)  TÉDI
Vámosiné Pacza Tünde (PhD) (2024/08)  TÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület - Baktériumok kinetikájának matematikai modellezése - Mikrobiológiai viselkedés variabilitása és komplexitása - Hálózattudomány, "Big data"
jelenlegi kutatásainak tudományága matematika- és számítástudományok
egészségtudományok
Közlemények
2022

Jánosity Anna, Vajna Balázs, Kiskó Gabriella, Baranyi József: Distribution of bacterial single cell parameters and their estimation from turbidity detection times, FOOD MICROBIOLOGY 104: 103972
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Pacza Tünde, Martins Mayara L., Rockaya Maha, Müller Katalin, Chatterjee Ayan, Barabási Albert-László, Baranyi József: MilkyBase, a database of human milk composition as a function of maternal-, infant- and measurement conditions, SCIENTIFIC DATA 9: (1) 557
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Martins Mayara L., Pacza Tünde, Müller Katalin, Baranyi József: A computational approach to nutrition science reveals the dynamics of the protein content of human milk, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 82: p. 103167.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Ellouze Mariem, Buss Da Silva Nathalia, Rouzeau-Szynalski Katia, Coisne Laura, Cantergiani Frederique, Baranyi Jozsef: Modeling Bacillus cereus Growth and Cereulide Formation in Cereal-, Dairy-, Meat-, Vegetable-Based Food and Culture Medium (vol 12, 639546, 2021), FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 12: 755736
dokumentum típusa:
nyelv: angol
URL 
2021

Ellouze Mariem, Buss Da Silva Nathália, Rouzeau-Szynalski Katia, Coisne Laura, Cantergiani Frédérique, Baranyi József: Modeling Bacillus cereus Growth and Cereulide Formation in Cereal-, Dairy-, Meat-, Vegetable-Based Food and Culture Medium, FRONTIERS IN MICROBIOLOGY 12: 639546
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 10
nyelv: angol
URL 
2012

Rolfe MD, Rice CJ, Lucchini S, Pin C, Thompson A, Cameron ADS, Alston M, Stringer MF, Betts RP, Baranyi J, Peck MW, Hinton JCD: Lag phase is a distinct growth phase that prepares bacteria for exponential growth and involves transient metal accumulation, JOURNAL OF BACTERIOLOGY 194: (3) pp. 686-701.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2006

McMeekin TA, Baranyi J, Bowman J, Dalgaard P, Kirk M, Ross T, Schmid S, Zwietering MH: Information systems in food safety management, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 112: (3) pp. 181-194.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 133
nyelv: angol
URL 
1995

Baranyi J, Roberts TA: Mathematics of predictive food microbiology, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 26: (2) pp. 199-218.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 245
nyelv: angol
URL 
1994

Baranyi J, Roberts TA: A dynamic approach to predicting bacterial growth in food, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY 23: (3-4) pp. 277-294.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1080
nyelv: angol
URL 
1993

Baranyi J, Roberts TA, McClure P: A non-autonomous differential equation to model bacterial growth, FOOD MICROBIOLOGY 10: (1) pp. 43-59.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 363
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:1831 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
114
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
113
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
5 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
104
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
5
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
5795
Akkreditációs szempontból jelentős egyéb információk
1990-tol az Institute of Food Research-ben UK) dolgoztam, ahonnan kutatásvezetokent mentem nyugdijba 1990-ben. Jelenleg a Debreceni Egyetemen vagyok tudományos tanácsadó. A londoni Imperial College-ban vendégprofesszor voltam 2012-2019 kozott. 2014-ben Distinguished Service Award-ot kaptam az Am. Mikrobiol. Társ.-tól. PhD hallgatók témavezetője voltam a Readingi, East Anglia és a Parmai valamint brazil egyetemeken. Hivatkozásaim száma >7000, H-index 41 (Scopus, 2022).


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )