Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 31.
Személyes adatok
név Máté Mónika
intézmény neve
doktori iskola
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6034
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2001
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1997 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Ribárszki Ákos PhD 2022  ÉDI
Rentsendavaa Chagnaadorj PhD 2021  ÉDI
Babinszki-Székely Dóra PhD 2019  ÉDI
Szabó-Nótin Beatrix PhD 2016  ÉDI
(50%) Szalóki-Dorkó Lilla PhD 2016  ÉDI

témavezetettjei folyamatban lévő doktori cselekménnyel:
(50%) Pálócziné Furulyás Diána PhD (2024/10)  ÉDI
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Deo Gonelimali Faraja (PhD) 2023/08  ÉDI
Kumar Pradeep (PhD) 2023/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Kereszturi Julianna (PhD) (2028/01)  ÉDI
Abdushukurov Jasurbek (PhD) (2027/08)  ÉDI
(50%) Farkas Viktória Ildikó (PhD) (2027/08)  ÉDI
(50%) Omid Jeivan Azin (PhD) (2027/08)  ÉDI
(50%) Saleem Shaden (PhD) (2027/08)  ÉDI
(50%) Hamaidia Meriem Serine (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Kavela Efaishe Tweuhanga Angaleni (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Nagy Anna Mária (PhD) (2025/08)  ÉDI
Góczán Bálint (PhD) (2024/08)  ÉDI
(50%) Selimaj Granit (PhD) (2024/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Gyümölcs-zöldségfeldolgozás fejlesztése, technológiák tervezése, új technológiák bevezetése, termékfejlesztés. Biológiailag aktív összetevők vizsgálata, és azok feldolgozás alatti változásai.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Ribárszki Ákos, Székely Dóra, Szabó-Nótin Beatrix, Góczán Bálint, Friedrich László, Nguyen Q.D., Máté Mónika: Effect of ascorbic acid and acerola juice on some quality properties of aseptic filled apple juice, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 51: (2) pp. 259-269.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Ákos Ribárszki, Dóra Székely, Beatrix Szabó-Nótin, Mónika Máté: Changes in colour parameters and anthocyanin content of aseptically filled sour cherry juice during storage, PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES 2022: pp. 1-16.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Máté Mónika, Selimaj Granit, Simon Gergely, Szalóki-Dorkó Lilla, Ficzek Gitta: Assessment of Berries of Some Sea Buckthorn Genotypes by Physicochemical Properties and Fatty Acid Content of the Seed, PLANTS-BASEL 11: (24) 3412
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Ficzek G., Mátravölgyi G., Furulyás D., Rentsendavaa C., Jócsák I., Papp D., Simon G., Végvári Gy., Stéger-Máté M.: Analysis of bioactive compounds of three sea buckthorn cultivars (Hippophaë rhamnoides L. ‘Askola’, ‘Leikora’, and ‘Orangeveja’) with HPLC and spectrophotometric methods, EUROPEAN JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE 84: (1) pp. 31-38.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2019

Szekely Dora, Vidak Klaudia, Furulyas Diana, Ribarszki Akos, Steger-Mate Monika: Effect of Drying Methods on Physicochemical Parameters of Different Red Beetroots (Beta vulgaris L.) Species, PERIODICA POLYTECHNICA-CHEMICAL ENGINEERING 63: (3) pp. 485-490.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Divéky-Ertsey A., Stéger-Máté M., Ladányi M., Csambalik L.: Nutritional value and color changes of tomato accessions after thermal processing, CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 10: (3) pp. 149-162.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2016

Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Effects of fruit juice concentrate production on individual anthocyanin species in elderberry, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 51: (3) pp. 641-648.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 9
nyelv: angol
URL 
2016

L Szalóki-Dorkó, E Nagy, M Stéger-Máté: Effect of enzymes and clarifying agents on quality parameters of elderberry juice, ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 60: (1) pp. 71-76.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2016

Székely D., Illés B., Stéger-Máté M., Monspart-Sényi J.: Effect of drying methods for inner parameters of red beetroot (Beta vulgaris L.), ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE ALIMENTARIA 9: (1) pp. 60-68.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2015

L Szalóki-Dorkó, G Csizmadia, L Abrankó, M Stéger-Máté: EXAMINATION OF ANTHOCYANIN CONTENT OF SOME ELDERBERRY CULTIVARS GROWN IN HUNGARY, ACTA HORTICULTURAE: TECHNICAL COMMUNICATIONS OF ISHS 1061: (1) pp. 79-86.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:21 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
212
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
242
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
2
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
14 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
171

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )