Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
ARCHÍV OLDAL
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2017. V. 02.
Személyes adatok
név Rezessyné Szabó Judit
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 482-6396
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2003
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási
Jelenlegi munkahelyek
2013 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
további (egyetemi magántanár)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 2
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Farkas Csilla PhD 2019  ÉDI
(50%) Havas Petra PhD 2015  ÉDI-BCE
Bujna Erika PhD 2014  ÉDI-BCE
(50%) Kun Szilárd PhD 2008  ÉDI-BCE
(50%) Mayer Ágnes PhD 2004  ÉDI-BCE

  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Mikroorganizmusok fiziológiája Mikroorganizmusok és enzimek rögzítése Fermentációs technológiák kidolgozása Biokonverziók modellezése Funkcionális élelmiszerek tervezése
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2017

Attila Szöllősi, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó, Erika Bujna, Szilárd Kun, Quang D Nguyen: Formation of novel hydrogel bio-anode by immobilization of biocatalyst in alginate/polyaniline/titanium-dioxide/graphite composites and its electrical performance, CHEMOSPHERE 174: pp. 58-65.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
DOI 
2016

Bujna E, Rezessy-Szabó JM, Nguyen DV, Nguyen DQ: Production and some properties of extracellular phytase from Thermomyces lanuginosus IMI 096218 on rice flour as substrate, MYCOSPHERE 7: (10) pp. 1576-1587.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
Teljes szöveg 
2016

Quang Duc Nguyen, Szilárd Kun, Erika Bujna, Petra Havas, Ágoston Hoschke, Judit Maria Rezessy-Szabó: Power of Bifidobacteria in Food Applications for Health Promotion, In: Szerk.: Vijai Kumar Gupta, Szerk.: Gauri Dutt Sharma, Szerk.: Maria G Tuohy, Szerk.: Rajeeva Gaur The Handbook of Microbial Bioresources. London: CABI Publishing, 2016. pp. 228-258.
The Handbook of Microbial Bioresources
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
2015

Quang D Nguyen, Erika Bujna, Gabriella Styevkó, Judit M Rezessy-Szabó, Ágoston Hoschke: Fungal biomolecules for food industry, In: Szerk.: Vijai Kumar Gupta, Szerk.: Robert L Mach, Szerk.: S Sreenivasaprasad Fungal Biomolecules: Sources, Applications and Recent Developments. West Sussex: John Wiley and Sons, Ltd., 2015. pp. 11-38.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: angol
DOI 
2015

Attila Szöllősi, Judit M Rezessy-Szabó, Ágoston Hoschke, Quang D Nguyen: Novel method for screening microbes for application in microbial fuel cell, BIORESOURCE TECHNOLOGY 179: pp. 123-127.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2011

Quang D Nguyen, Judit M Rezessy-Szabó, Bálint Czukor, Ágoston Hoschke: Continuous production of oligofructose syrup from Jerusalem artichoke juice by immobilized endo-inulinase, PROCESS BIOCHEMISTRY 46: (1) pp. 298-303.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 29
nyelv: angol
DOI 
2008

Kun Sz, Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á: Changes of microbial population and some components in carrot juice during fermentation with selected Bifidobacterium strains, PROCESS BIOCHEMISTRY 43: (8) pp. 816-821.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 68
nyelv: angol
2007

Rezessy-Szabó JM, Nguyen DQ, Hoschke Á, Braet C, Hajós G, Claeyssens M: A novel thermostable alpha-galactosidase from the thermophilic fungus Thermomyees lanuginosus CBS 395.62/b: Purification and characterization, BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-GENERAL SUBJECTS 1770: (1) pp. 55-62.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 34
nyelv: angol
DOI 
2005

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Bhat MK, Hoschke Á: Purification and some properties of beta-fructofuranosidase from Aspergillus niger IMI 303386, PROCESS BIOCHEMISTRY 40: pp. 2461-2466.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 61
nyelv: angol
2002

Nguyen DQ, Rezessy-Szabó JM, Claeyssens M, Stals I, Hoschke Á: Purification and characterisation of amylolytic enzymes from thermophilic fungus Thermomyces lanuginosus strain ATCC 34626, ENZYME AND MICROBIAL TECHNOLOGY 31: (3) pp. 345-352.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 95
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:291 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
108
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
155
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
459

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )