Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 23.
Személyes adatok
név Mohácsiné Farkas Csilla
intézmény neve
doktori iskola
SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola (oktató)
Doktori Iskola Tanácsa (teljes jogú külső tag)
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (törzstag)
Doktori Iskola Tanácsa
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7202
saját honlap
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1998
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
1994 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi tanár
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 6
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 4
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Surányi Botond PhD 2023  ÉDI
(50%) Berkics Adrienn PhD 2021  ÉDI
(50%) Gortva-Vajda Ágnes Gizella PhD 2021  ÉDI
(50%) Szabóné Tima Helga PhD 2019  ÉDI
(50%) Mouwakeh Ahmad PhD 2018  ÉDI
Nyirő-Fekete Brigitta PhD 2018  ÉDI
(50%) Engelhardt Tekla PhD 2016  ÉDI
Rohonczy Kata PhD 2014  ÉDI-BCE
Pap Kata PhD 2011  ÉDI-BCE
Ágoston Réka PhD 2009  ÉDI-BCE
Taczmanné Brückner Andrea PhD 2005  ÉDI-BCE

abszolutóriumot szerzett:
Grigori Badalyan (PhD) 2014/08  ÉDI
(50%) Labidi Sabrine (PhD) 2022/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Haider Ali (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Dobó Viktória (PhD) (2025/01)  ÉDI
(50%) Haykir Oktay (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszer mikrobiológia; baktériumok hőpusztulása; élelmiszerbiztonság; gyors mikrobiológiai vizsgálati módszerek; új, nem termikus tartósítási technológiák mikrobiológiai megalapozása
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
kémiai tudományok
Közlemények
2023

Surányi Botond Bendegúz, Taczmann-Brückner Andrea, Mohácsi-Farkas Csilla, Engelhardt Tekla: Rapid identification of bacteria from agricultural environment using MALDI-TOF MS, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 52: (1) pp. 113-120.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2023

Surányi Botond Bendegúz, Zwirzitz Benjamin, Mohácsi-Farkas Csilla, Engelhardt Tekla, Domig Konrad J.: Comparing the Efficacy of MALDI-TOF MS and Sequencing-Based Identification Techniques (Sanger and NGS) to Monitor the Microbial Community of Irrigation Water, MICROORGANISMS 11: (2) p. 287.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Haykir O., Mohácsi-Farkas Cs, Engelhardt T.: Enhanced heat resistance of Listeria innocua as a surrogate of Listeria monocytogenes after sublethal heat treatment, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 51: (2) pp. 241-248.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Homlok R, Kisko G, Kovacs A, Toth T, Takacs E, Mohacsi-Farkas C, Wojnarovits L, Szabo L: Antibiotics in a wastewater matrix at environmentally relevant concentrations affect coexisting resistant/sensitive bacterial cultures with profound impact on advanced oxidation treatment, SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT 754: 142181
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
2021

Berkics A., Varga V., Mohácsi-Farkas Cs., Jóźwiak Á. B.: Cause Analysis and Risk Evaluation of the Occurrence of Campylobacter spp. in the Broiler Production Chain, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 50: (2) pp. 228-237.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Tegze A, Sági G, Kovács K, Homlok R, Tóth T, Mohácsi-Farkas C, Wojnárovits L, Takács E: Degradation of fluoroquinolone antibiotics during ionizing radiation treatment and assessment of antibacterial activity, toxicity and biodegradability of the products, RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY: THE JOURNAL FOR RADIATION PHYSICS RADIATION CHEMISTRY AND RADIATION PROCESSING 147: pp. 101-105.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 36
nyelv: angol
URL 
2017

Szabó L, Steinhardt M, Homlok R, Kovács K, Illés E, Kiskó G, Belák Á, Mohácsi-Farkas Cs, Takács E, Wojnárovits L: A Microbiological Assay for Assessing the Applicability of Advanced Oxidation Processes for Eliminating the Sublethal Effects of Antibiotics on Selection of Resistant Bacteria, ENVIRONMENTAL SCIENCE & TECHNOLOGY LETTERS 4: (6) pp. 251-255.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
URL 
2016

Szabó L, Tóth T, Engelhardt T, Rácz G, Mohácsi-Farkas Cs, Takács E, Wojnárovits L: Change in hydrophilicity of penicillins during advanced oxidation by radiolytically generated OH compromises the elimination of selective pressure on bacterial strains, SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT 551: pp. 393-403.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 22
nyelv: angol
URL 
2016

Mohácsi-Farkas Csilla: Food irradiation: Special solutions for the immuno-compromised, RADIATION PHYSICS AND CHEMISTRY: THE JOURNAL FOR RADIATION PHYSICS RADIATION CHEMISTRY AND RADIATION PROCESSING 129: pp. 58-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2011

Dr. Farkas József, Mohácsiné Farkas Csilla: History and future of food irradiation, TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY 22: (2-3) pp. 121-126.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 214
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:292 
Tudománymetriai adatok
Saját közlemény- és idézőlista Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
224
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
228
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
1
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
8 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
85
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
78
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
920

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )