Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. XI. 18.
Személyes adatok
Batáné Vidács Ildikó
név Batáné Vidács Ildikó
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
telefonszám +36 30 519-5768
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2002
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2023 - Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
további (tudományos főmunkatárs)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 1
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
Kosztik Judit PhD 2021  ÉDI

jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) El hathat Chaimae (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Leandro Rodrigues Emelin (PhD) (2025/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület hagyományos és molekuláris mikrobiológiai, kombinált kezelések, tejsavbaktériumok, pro- és prebiotikumok, mikotoxin bontás
jelenlegi kutatásainak tudományága bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Csenki Zsolt, Risa Anita, Sárkány Dorottya, Garai Edina, Bata-Vidács Ildikó, Baka Erzsébet, Szekeres András, Varga Mónika, Ács András, Griffitts Jeffrey, Bakos Katalin, Bock Illés, Szabó István, Kriszt Balázs, Urbányi Béla, Kukolya József: Comparison Evaluation of the Biological Effects of Sterigmatocystin and Aflatoxin B1 Utilizing SOS-Chromotest and a Novel Zebrafish (Danio rerio) Embryo Microinjection Method, TOXINS 14: (4) 252
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Máté Rózsa, Kutasi József, Bata-Vidács Ildikó, Kosztik Judit, Kukolya József, Tóth Erika, Bóka Károly, Táncsics András, Kovács Gábor, Nagy István, Tóth Ákos: Flavobacterium hungaricum sp. nov. a novel soil inhabitant, cellulolytic bacterium isolated from plough field, ARCHIVES OF MICROBIOLOGY 204: (6) 301
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Tóth Ákos, Máté Rózsa, Kutasi József, Tóth Erika, Bóka Károly, Táncsics András, Nagy István, Kovács Gábor, Kosztik Judit, Bata-Vidács Ildikó, Kukolya József: Sphingobacterium hungaricum sp. nov. a novel species on the borderline of the genus Sphingobacterium, INTERNATIONAL JOURNAL OF SYSTEMATIC AND EVOLUTIONARY MICROBIOLOGY 71: (11) 005105
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Kosztik Judit, Mörtl Mária, Székács András, Kukolya József, Bata-Vidács Ildikó: Aflatoxin B1 and Sterigmatocystin Binding Potential of Lactobacilli, TOXINS 12: (12) 756
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2020

Bata-Vidács Ildikó, Kosztik Judit, Mörtl Mária, Székács András, Kukolya József: Aflatoxin B1 and Sterigmatocystin Binding Potential of Non-Lactobacillus LAB Strains, TOXINS 12: (12) 799
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

Balogh Krisztián, Kövesi Benjámin, Zándoki Erika, Kulcsár Szabina, Ancsin Zsolt, Erdélyi Márta, Dobolyi Csaba, Bata-Vidács Ildikó, Inotai Katalin, Szekeres András, Mézes Miklós, Kukolya József: Effect of Sterigmatocystin or Aflatoxin Contaminated Feed on Lipid Peroxidation and Glutathione Redox System and Expression of Glutathione Redox System Regulatory Genes in Broiler Chicken, ANTIOXIDANTS 8: (7) 201
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 11
nyelv: angol
URL 
2018

Molnár Helga, Ildikó Bata-Vidács, Erzsébet Baka, Zsuzsanna Cserhalmi, Sándor Ferenczi, Rita Tömösközi-Farkas, Nóra Adányi, András Székács: The effect of different decontamination methods on the microbial load, bioactive components, aroma and colour of spice paprika, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 131-140.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 37
nyelv: angol
URL 
2018

BATA-VIDÁCS I, BAKA E, TÓTH Á, CSERNUS O, LUZICS SZ, ADÁNYI N, SZÉKÁCS A, KUKOLYA J: Investigation of regional differences of the dominant microflora of spice paprika by molecular methods, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 109-117.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2018

Molnár H, Kónya É, Zalán Zs, Bata-Vidács I, Tömösközi-Farkas R, Székács A, Adányi N: Chemical characteristics of spice paprika of different origins, FOOD CONTROL 83: (Sl) pp. 54-60.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 21
nyelv: angol
URL 
2002

Cserhalmi Zsuzsanna, Batáné Vidács Ildikó, Beczner Judit, Czukor Bálint: Inactivation of Saccharomyces cerevisiae and Bacillus cereus by pulsed electric fields technology, INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 3: pp. 41-45.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 57
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:140 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
129
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
129
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
244

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )