Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 06.
Személyes adatok
Ajtony Zsolt
név Ajtony Zsolt
intézmény neve
doktori iskola
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Széchenyi István Egyetem
MAB minősítés
a törzstagság feltételeinek megfelel
(2019. VI. 28.)
Elérhetőségek
telefonszám +36 96 566-684
mobiltelefon száma +36 70 425-5546
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 1989
fokozat tudományága kémiai tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve ELTE
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Széchenyi István Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 3.5
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 3
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Sik Beatrix PhD 2021  SZE-WAMDI
Székelyhidi Rita PhD 2020  SZE-WAMDI
Bártfai Liza PhD 2015  WAMDI

abszolutóriumot szerzett:
Élőné Györik Márta (PhD) 2002/08  SZE-WAMDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Game Kankanamge Hemachandra Pavithra (PhD) (2027/08)  SZE-WAMDI
(50%) Uhanovitage Rushanthi Chandimala (PhD) (2027/08)  SZE-WAMDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Élelmiszer-analitika.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
agrárműszaki tudományok
Közlemények
2022

Csuti Aron, Sik Beatrix, Ajtony Zsolt: Measurement of Naringin from Citrus Fruits by High-Performance Liquid Chromatography–a Review, CRITICAL REVIEWS IN ANALYTICAL CHEMISTRY pp. 1-14.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2022

Sik Beatrix, Székelyhidi Rita, Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Ajtony Zsolt: Analytical procedures for determination of phenolics active herbal ingredients in fortified functional foods: an overview, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 248: (2) pp. 329-344.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 7
nyelv: angol
URL 
2021

Sik Beatrix, Hanczné Lakatos Erika, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Ajtony Zsolt: Exploring the rosmarinic acid profile of dark chocolate fortified with freeze-dried lemon balm extract using conventional and non-conventional extraction techniques, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 147: 111520
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2020

Sik Beatrix, Lakatos Hanczné Erika, Kapcsándi Viktória, Ajtony Zsolt: Conventional and nonconventional extraction techniques for optimal extraction processes of rosmarinic acid from six Lamiaceae plants as determined by HPLC-DAD measurement, JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS 184: 113173
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
2019

Sik Beatrix, Kapcsándi Viktória, Székelyhidi Rita, Hanczné Erika L., Ajtony Zsolt: Recent Advances in the Analysis of Rosmarinic Acid From Herbs in the Lamiaceae Family, NATURAL PRODUCT COMMUNICATIONS 14: (7) p. 1934578X1986421.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 40
nyelv: angol
URL 
2016

Ajtony Z, Laczai N, Dravecz G, Szoboszlai N, Marosi Á, Marlok B, Streli C, Bencs L: Fast and direct screening of copper in micro-volumes of distilled alcoholic beverages by high-resolution continuum source graphite furnace atomic absorption spectrometry, FOOD CHEMISTRY 213: pp. 799-805.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2013

Ajtony Z, Szoboszlai N, Bencs L, Viszket E, Mihucz VG: Determination of ethyl carbamate in wine by high performance liquid chromatography, FOOD CHEMISTRY 141: (2) pp. 1301-1305.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 45
nyelv: angol
URL 
2008

Ajtony Zs, Szoboszlai Norbert, Suskó EK, Mezei P, György K, Bencs L: Direct sample introduction of wines in graphite furnace atomic absorption spectrometry for the simultaneous determination of arsenic, cadmium, copper and lead content, TALANTA 76: (3) pp. 627-634.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 109
nyelv: angol
URL 
2007

Ajtony Zs, Bencs L, Haraszi R, Szigeti J, Szoboszlai N: Study on the simultaneous determination of some essential and toxic trace elements in honey by multi-element graphite furnace atomic absorption spectrometry, TALANTA 71: (2) pp. 683-690.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 81
nyelv: angol
URL 
1999

Andrasi E, Igaz S, Szoboszlai N, Farkas E, Ajtony Z: Several methods to determine heavy metals in the human brain, SPECTROCHIMICA ACTA PART B-ATOMIC SPECTROSCOPY 54: (5) pp. 819-825.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 23
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:362 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
113
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
108
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
külföldön megjelent, figyelembe vehető tudományos közleményei:
55
hazai kiadású, figyelembe vehető idegen nyelvű közleményei:
10
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
542

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )