Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. XII. 07.
Személyes adatok
Vargáné Tóth Adrienn
név Vargáné Tóth Adrienn
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
Elérhetőségek
drótpostacím toth.adriennuni-mate.hu
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2020
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2018 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi kutató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Elayan Majd Hussein (PhD) 2025/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Boros Anikó (PhD) (2026/08)  ÉDI
(50%) Enkhbold Munkhnasan (PhD) (2025/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület élelmiszertudomány
jelenlegi kutatásainak tudományága agrárműszaki tudományok
élelmiszertudományok
témakiírás Tojástermékek eltarthatóságának növelése kombinált kíméletes tartósítási eljárások alkalmazásával
Közlemények
2023

Varga-Tóth Adrienn, Németh Csaba, Dalmadi István, Csurka Tamás, Csorba Renáta, Elayan Majd, Enkhbold Munkhnasan, Hidas Karina, Friedrich László Ferenc: Investigation of the effects of bovine collagen peptides and mixed berries on rheological properties and biological activity of egg white-based beverage via central composite design, FRONTIERS IN NUTRITION 9: 1011553
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2023

Munkhnasan Enkhbold, Attila Lőrincz, Majd Elayan, László Friedrich, József Surányi, Adrienn Tóth: Improvement of shelf-life of beef using lactic acid, ascorbic acid mixture and potassium sorbate, JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 42: pp. 45-50.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2022

Csurka Tamás, Varga-Tóth Adrienn, Kühn Dorottya, Hitka Géza, Badak-Kerti Katalin, Alpár Boglárka, Surányi József, Friedrich László Ferenc, Pásztor-Huszár Klára: Comparison of techno-functional and sensory properties of sponge cakes made with egg powder and different quality of powdered blood products for substituting egg allergen and developing functional food, FRONTIERS IN NUTRITION 9: 979594
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Tóth Adrienn, Németh Csaba, Hidas Karina, Barkó Annamária, Nagy Attila, Lőrincz Attila, Illés Gergő, Friedrich László: Effects of HHP’s Holding Time on Proteins of Liquid Egg Products, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 7: (1) pp. 17-20.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

A. Tóth, Cs. Németh, K. Hidas, P. Póti, F. Pajor, A. Barkó, E. Hamar, L. Friedrich: Development of a high protein containing filling for bakery products, HUNGARIAN AGRICULTURAL ENGINEERING 37: pp. 60-66.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Adrienn Tóth, Csaba Németh, Tamás Csurka, József Surányi, Katalin Badak-Kerti, Péter Penksza, László Friedrich: DEVELOPMENT OF HIGH PROTEIN CONTAINING BAKERY FILLING, REVIEW ON AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT 8: (1-2) pp. 74-80.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2020

Csaba Németh, Adrienn Tóth, Karina Hidas, József Surányi, László Friedrich: HHP treatment of liquid egg products, JOURNAL OF PHYSICS-CONFERENCE SERIES 1609: 012012
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
URL 
2019

Adrienn Tóth, Csaba Németh, Emna Ayari, Klára Pásztor-Huszár, Ildikó Zeke, Karina Hidas, László Friedrich: Effects of minimal processing and Vitamin C enrichment on microbiological safety and viscosity of liquid egg white, Journal of Engineering & Processing Management 11: (1) pp. 46-50.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2018

Adrienn Tóth, Csaba Németh, Ildikó Zeke, Péter Penksza, Karina Hidas, Lászlo Friedrich: Effects of combined HHP and heat treatment on viscosity and microbiological safety of liquid egg yolk, JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 25: pp. 27-30.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2015

Tóth Adrienn, Palotás Péter, Németh Csaba, Csehi Barbara, Louis Argüello Castillo, Friedrich László, Balla Csaba, Póti Péter: Increasing shelf life of fish through high hydrostatic pressure treatment, JOURNAL OF HYGIENIC ENGINEERING AND DESIGN 12: pp. 118-122.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
243
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
240
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
29
Témavezetés
témavezető Friedrich László
társ témavezető Németh Csaba
vezetés módja társ
fokozat PhD
a képzés kezdete 2015
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2018/01
a fokozatszerzés éve 2020

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )