Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2024. I. 10.
Személyes adatok
név Csambalik László
intézmény neve
doktori iskola
MATE Növénytudományi Doktori Iskola (oktató)
MATE Kertészettudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Növénytudományi Doktori Iskola 100%
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2016
fokozat tudományága növénytermesztési és kertészeti tudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Szent István Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2006 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi kutató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Boziné Pullai Krisztina (PhD) 2021/08  NTDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
Gyöngyösi Emese (PhD) (2028/01)  KeTDI
(50%) Mustafa Mohammed Omer (PhD) (2025/08)  KeTDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Ökológiai gazdálkodás, zöldségtermesztés, tájfajták, tápanyagutánpótlás, zöldség beltartalom, paradicsomtermesztési technológiák az ökológiai gazdálkodásban
jelenlegi kutatásainak tudományága biológiai tudományok
Közlemények
2023

Boros Ildikó Fruzsina, Székely Géza, Balázs László, Csambalik László, Sipos László: Effects of LED lighting environments on lettuce (Lactuca sativa L.) in PFAL systems – A review, SCIENTIA HORTICULTURAE 321: 112351
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2023

Csambalik László, Divéky-Ertsey Anna, Gál Izóra, Madaras Krisztina, Sipos László, Székely Géza, Pusztai Péter: Sustainability Perspectives of Organic Farming and Plant Factory Systems—From Divergences towards Synergies, HORTICULTURAE 9: (8) 895
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2022

Divéky-Ertsey Anna, Ladányi Márta, Biró Barbara, Máté Mónika, Drexler Dóra, Tóth Ferenc, Boziné Pullai Krisztina, Gere Attila, Pusztai Péter, Csambalik László: Tomato Landraces May Benefit from Protected Production—Evaluation on Phytochemicals, HORTICULTURAE 8: (10) 937
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Krisztina Boziné-Pullai, László Csambalik, Dóra Drexler, Dániel Reiter, Ferenc Tóth, Franciska Tóthné Bogdányi, Márta Ladányi: Tomato landraces are competitive with commercial varieties in terms of tolerance to plant pathogens, DIVERSITY (BASEL) 13: (5) 195
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 5
nyelv: angol
URL 
2021

Sipos László, Balázs László, Székely Géza, Jung András, Sárosi Szilvia, Radácsi Péter, Csambalik László: Optimization of basil (Ocimum basilicum L.) production in LED light environments – a review, SCIENTIA HORTICULTURAE 289: 110486
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 36
nyelv: angol
URL 
2020

Sipos László, Boros Ildikó Fruzsina, Csambalik László, Székely Géza, Jung András, Balázs László: Horticultural lighting system optimalization: A review, SCIENTIA HORTICULTURAE 273: 109631
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 46
nyelv: angol
URL 
2019

Csambalik László, Tóbiás Andrea: Application of Saccharomyces cerevisiae for nutritional value enhancement in agricultural plants – a review, ACTA BIOLOGICA SZEGEDIENSIS 62: (2) pp. 146-157.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Összefoglaló cikk
független idéző közlemények száma: 4
nyelv: angol
2017

László Sipos, Csaba Orbán, Ildikó Bálint, László Csambalik, Anna Divéky‑Ertsey, Attila Gere: Colour parameters as indicators of lycopene and antioxidant activity traits of cherry tomatoes (Solanum lycopersicum L.), EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY 243: (9) pp. 1533-1543.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
2017

Csambalik László, Divéky-Ertsey Anna, Pusztai Péter, Boros Fruzsina, Orbán Csaba, Kovács Sándor, Gere Attila, Sipos László: Multi-perspective evaluation of phytonutrients – Case study on tomato landraces for fresh consumption, JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS 33: pp. 211-216.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 8
nyelv: angol
URL 
2014

Csambalik L, Divéky-Ertsey A, Pap Z, Orbán Cs, Stégerné Máté M, Gere A, Stefanovits-Bányai É, Sipos L: Coherences of Instrumental and Sensory Characteristics: Case Study on Cherry Tomatoes, JOURNAL OF FOOD SCIENCE 79: (11) pp. C2192-C2202.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 14
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:130 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
106
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
105
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
2 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
221
Témavezetés
témavezető Divéky-Ertsey Anna
vezetés módja egyéni
fokozat PhD
a képzés kezdete 2007
abszolutóriumot szerzett (év, hónap) 2012/08
a fokozatszerzés éve 2016
diszertáció Doi/handle elérés (értekezés, tézisek)
a védés adatai védés

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )