Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. V. 26.
Személyes adatok
Bujna Erika
név Bujna Erika
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (témavezető)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7146
saját honlap
saját honlap (angol)
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2014
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 2
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
(50%) Sun Weizhe PhD 2023  ÉDI
(50%) Nguyen Bao Toan PhD 2022  ÉDI
(50%) Ta Phuong Linh PhD 2022  ÉDI

abszolutóriumot szerzett:
(50%) Chakroun Donia (PhD) 2023/08  ÉDI
Sipiczki Gizella (PhD) 2023/08  ÉDI
jelenlegi doktorandusz hallgatói az abszolutórium várható évével:
(50%) Bartha Ákos Arnold (PhD) (2027/01)  ÉDI
(50%) Micevic Stefan Savo (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Süli Kálmán Botond (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Ziane Sofia Radja (PhD) (2025/08)  ÉDI
(50%) Hristovski Kristijan (PhD) (2024/08)  ÉDI
(50%) Mourad Reem (PhD) (2024/08)  ÉDI
  Témakiírások
Kutatás
kutatási terület Enzim fermentációk, Biokonverzió, Funkcionális élelmiszerek tervezése
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok
Közlemények
2022

Bujna Erika, Styevko Gabriella, Laskawy Peter, Rezessy-Szabo Judit Maria, Nguyen Vuong D., Tran Anh M.T., Ta Phuong Linh, Farkas Csilla, Gupta Vijai Kumar, Nguyen Quang D.: Synthesis of oligosaccharides with prebiotic potential by crude enzyme preparation from Bifidobacterium, FOOD CHEMISTRY 367: p. 130696.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2022

Vu Vi, Farkas Csilla, Riyad Ouahab, Bujna Erika, Kilin Akos, Sipiczki Gizella, Sharma Minaxi, Usmani Zeba, Kumar Gupta Vijai, Nguyen Quang D.: Enhancement of the enzymatic hydrolysis efficiency of wheat bran using the Bacillus strains and their consortium, BIORESOURCE TECHNOLOGY 343: p. 126092.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2021

Truong Duy H., Dam Mai S., Bujna Erika, Rezessy-Szabo Judit, Farkas Csilla, Vi Vu Ngoc Ha, Csernus Olivia, Nguyen Vuong D., Gathergood Nicholas, Friedrich László, Hafidi Mohamed, Gupta Vijai Kumar, Nguyen Quang D.: In situ fabrication of electrically conducting bacterial cellulose-polyaniline-titanium-dioxide composites with the immobilization of Shewanella xiamenensis and its application as bioanode in microbial fuel cell, FUEL 285: 119259
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2021

Linh Phuong Ta, Bujna Erika, Antal Otilia, Ladányi Márta, Juhász Réka, Szécsi Anett, Kun Szilárd, Sudheer Surya, Gupta Vijai Kumar, Quang D. Nguyen: Effects of various polysaccharides (alginate, carrageenan, gums, chitosan) and their combination with prebiotic saccharides (resistant starch, lactosucrose, lactulose) on the encapsulation of probiotic bacteria Lactobacillus casei 01 strain, INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES 183: pp. 1136-1144.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 2
nyelv: angol
URL 
2021

Bujna Erika, Styevkó Gabriella, Rezessyné Szabó Judit, Hoschke Ágoston, Nguyen Duc Quang: Prebiotikumok, In: Bélafiné, Bakó Katalin; Lajtai-Szabó, Piroska (szerk.) Biokatalízis az élelmiszeriparban és a könnyűiparban, Pannon Egyetemi Kiadó (2021) pp. 127-143.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Könyvfejezet
nyelv: magyar
2020

Tran A. M., Nguyen T.B., Nguyen V. D., Bujna E., Dam M. S., Nguyen Q.D.: Changes in bitterness, antioxidant activity and total phenolic content of grapefruit juice fermented by Lactobacillus and Bifidobacterium strains, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (1) pp. 103-110.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2019

Nguyen Bao Toan, Bujna Erika, Fekete Noemi, Tran Anh T. M., Rezessy-Szabo Judit M., Prasad Ram, Nguyen Quang D.: Probiotic Beverage From Pineapple Juice Fermented With Lactobacillus and Bifidobacterium Strains, FRONTIERS IN NUTRITION 6: 54
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 31
nyelv: angol
URL 
2019

Csilla Farkas, Judit M. Rezessy-Szabó, Vijai Kumar Gupta, Erika Bujna, Tuan M. Pham, Klára Pásztor-Huszár, László Friedrich, Rajeev Bhat, Vijay Kumar Thakur, Quang D. Nguyen: Batch and fed-batch ethanol fermentation of cheese-whey powder with mixed cultures of different yeasts, ENERGIES 12: (23) 4495
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

Nguyen Vuong D., Styevkó Gabriella, Madaras Erzsébet, Haktanirlar Gökce, Tran Anh T.M., Bujna Erika, Dam Mai S., Nguyen Quang D.: Immobilization of β-galactosidase on chitosan-coated magnetic nanoparticles and its application for synthesis of lactulose-based galactooligosaccharides, PROCESS BIOCHEMISTRY 84: pp. 30-38.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 12
nyelv: angol
URL 
2017

Attila Szöllősi, Ágoston Hoschke, Judit M Rezessy-Szabó, Erika Bujna, Szilárd Kun, Quang D Nguyen: Formation of novel hydrogel bio-anode by immobilization of biocatalyst in alginate/polyaniline/titanium-dioxide/graphite composites and its electrical performance, CHEMOSPHERE 174: (-) pp. 58-65.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 13
nyelv: angol
URL 
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:62 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
121
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
102
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
3 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
497

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )