Bejelentkezés
 Fórum
 
 
Személyi adatlap
 Nyomtatási kép
Az adatok hitelességéről nyilatkozott: 2023. VII. 10.
Személyes adatok
név Szedljak Ildikó
intézmény neve
doktori iskola
MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola (oktató)
doktori képzéssel kapcsolatos munkájának megoszlása MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskola 100%
adott-e már oktatóként valamely doktori iskolát működtető intézménynek akkreditációs nyilatkozatot? Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Elérhetőségek
telefonszám +36 1 305-7236
Fokozat, cím
tudományos fokozat, cím PhD
fokozat megszerzésének éve 2011
fokozat tudományága élelmiszertudományok
fokozatot kiadó intézmény neve Budapesti Corvinus Egyetem
Jelenlegi munkahelyek
2016 - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
egyetemi oktató
2001 - Budapesti Corvinus Egyetem
további (egyetemi adjunktus)
Témavezetés
témavezetői tevékenysége során eddig vezetésére bízott doktoranduszok száma 0
ezek közül abszolutóriumot szerzettek száma 0
témavezetettjei közül fokozatot szereztek:
abszolutóriumot szerzett:
(50%) Mardani Hosseinabadi Mohsen (PhD) 2023/08  ÉDI
Kutatás
kutatási terület Gabona-és pszeudocereália bázisú, gluténmentes minőségi száraztészta és sütőipari termékek fejlesztése. Hiperkinetikus szindrómában szenvedő gyermekek táplálkozási szokásainak kutatása.
jelenlegi kutatásainak tudományága élelmiszertudományok
Közlemények
2022

Dóra Gerendeli, Anikó Kovács, Szedljak Ildikó: Development of lactose and gluten free ravioli, In: Fodor, Marietta; Bodor-Pesti, Péter; Deák, Tamás (szerk.) A Lippay János – Ormos Imre – Vas Károly (LOV) Tudományos Ülésszak tanulmányai [Proceedings of János Lippay – Imre Ormos – Károly Vas (LOV) Scientific Meeting], MATE Budai Campus (2022) pp. 826-829.
dokumentum típusa: Könyvrészlet/Konferenciaközlemény
nyelv: angol
2021

Mardani M., Somogyi L., Szedljak I., Prauda I., Farmani J., Badakné Kerti K.: Efficiency of sea buckthorn extract in oxidative stability improvement of high oleic sunflower oil, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 50: (4) pp. 527-536.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
URL 
2020

Jakab I, Tormási J., Dhaygude V, Mednyánszky Zs, Sipos L., Szedljak I: Cricket flour-laden millet flour blends' physical and chemical composition and adaptation in dried pasta products, ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE 49: (1) pp. 4-12.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 3
nyelv: angol
URL 
2019

Benes Eszter, Szedljak Ildikó: Eltérő mennyiségű kendermagliszttel dúsított durum kenyerek kémiai jellemzőinek összevetése a technológiai paraméterek függvényében = Comparison of chemical characteristics and technological parameters in durum wheat based breads enriched with hemp seed flour, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 65: (4) pp. 2716-2727..
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol, Magyar
2019

Barbara Biró, Rebeka Fodor, Ildikó Szedljak, Klára Pásztor-Huszár, Attila Gere: Buckwheat-pasta enriched with silkworm powder: Technological analysis and sensory evaluation, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 116: 108542
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 32
nyelv: angol
URL 
2018

Ildiko Szedljak, Réka Vanda Kujbus: Application possibilities of pseudocereals in product development = Pszeudocereália alkalmazási lehetőségei a termékfejlesztésben, ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK 64: (1) pp. 1919-1935.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: Angol, Magyar
2018

Szedljak Ildiko, Kovacs Aniko, Kun-Farkas Gabriella, Bernhardt Botond, Kralik Szabina, Szantai-Kohegyi Katalin: MONITORING OF CHEMICAL CHANGES IN RED LENTIL SEEDS DURING THE GERMINATION PROCESS, HUNGARIAN JOURNAL OF INDUSTRY AND CHEMISTRY 46: (2) pp. 37-42.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
független idéző közlemények száma: 1
nyelv: angol
URL 
2018

Ildikó Szedljak, Viktória Tóth, Judit Tormási, Anikó Kovács, László Somogyi, László Sipos, Gabriella Kiskó: Effects of Different Heat Treatments on the Chemical and Microbiological Characteristics of Egg-free and Quail Egg Dried Pasta., HUNGARIAN JOURNAL OF INDUSTRY AND CHEMISTRY 46: (2) pp. 85-90.
dokumentum típusa: Folyóiratcikk/Szakcikk
nyelv: angol
2018

Vinod Dhaygude, Anita Soós, Katalin Kóczán-Manninger, Katalin Badak-Kerti, Ildikó Szedljak, László Somogyi: Analysis of physical behavior and structure of a complex fat system, In: Viktória, Zsom-Muha (szerk.) 2nd International Conference on Biosystems and Food Engineering in memory of Professor András Fekete, Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2018) p. 8.
dokumentum típusa:
nyelv: angol
2018

L. Somogyi, Vinod D., A. Kovács., I. Jakab, K. Badak-Kerti, K. Kóczán-Manninger, I. Szedljak: Effects of blending on some thermal properties of fats, In: István, Dalmadi; László, Baranyai; Quang, Duc Nguyen (szerk.) Third International Conference on Food Science and Technology, Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar (2018) P162
dokumentum típusa:
nyelv: angol
a legjelentősebbnek tartott közleményekre kapott független hivatkozások száma:36 
Tudománymetriai adatok
Tudományos közlemény- és idézőlista mycite adattárban
a 10 válogatott közlemény közé kiválasztható közleményeinek száma:
72
összes tudományos és felsőoktatási közleményének száma:
72
kiválasztható monográfiák és szakkönyvek:
0
monográfiák és szakkönyvek száma melyben fejezetet/részt írt:
0 
összes tudományos közleményének és alkotásainak független idézettségi száma:
50

 
Minden jog fenntartva © 2007, Országos Doktori Tanács - a doktori adatbázis nyilvántartási száma az adatvédelmi biztosnál: 02003/0001. Program verzió: 2.2358 ( 2017. X. 31. )