Login
 Forum
 
 
Personal data sheet
 Print preview
VALIDITY EXPIRED
personal data approved: 2018. II. 11.
Personal data
name László Lelik
name of institution
doctoral school
MATE Doctoral School of Food Sciences (Academic staff member)
the share of work in the different doctoral schools. MATE Doctoral School of Food Sciences 100%
Contact details
E-mail address Lelik.Laszloetk.szie.hu
phone number +36 1 305-7301
own web page
Academic title
scientific degree, title CSc
year degree was obtained 1984
discipline to which degree belongs chemical engineering
institution granting the degree HAS
Employment
1986 - Hungarian University of Agriculture and Life Sciences, Gödöllő
university professor or researcher
Thesis topic supervisor
number of doctoral students supervised until now 3.5
number of students who fulfilled course requirements 2.5
students who obtained their degrees:
  Thesis topic proposals
Research
research area High temperature mass spectrometry Investigation of biologically active components of foods and agricultural products by hyphenated methods
research field in which current research is conducted chemistry
food sciences
Publications
2015

Németh-Zámboriné É, Szabó K, Rajhárt P, Lelik L, Bernáth J, Popp T: Effect of nutrients on drug production and essential oil content of lemon balm (Melissa officinalis L.), JOURNAL OF ESSENTIAL OIL BEARING PLANTS 18: (6) pp. 1508-1505.
type of document: Journal paper/Article
language: English
DOI 
2014

Laszlo Lelik, Bonifac Komaromi, Marta Nadosi, Katalin Nemes: Investigation of nicotine contents of chamomile samples by HPLC/TOF-MS method, In: 20th International Mass Spectrometry Conference (2014)(Genf) Abstract Book 20th International Mass Spectrometry Conference. Geneva: [s.n.], 2014. p. 460. 1 p.
type of document: Part of book/Proceedings Paper
language: English
2014

Laszlo Lelik, Mariann Csoka, Maria Amtmann, Kornel Korany: GC-MS volatile profiles of ground spice from Hungary extracted by HS-SPME compared with distillation techniques, In: 20th International Mass Spectrometry Conference (2014)(Genf) Abstract Book 20th International Mass Spectrometry Conference. Geneva: [s.n.], 2014. p. 465. 1 p.
type of document: Part of book/Proceedings Paper
language: English
2012

Komáromi Bonifác, Megyesi Katalin, Nádosi Márta, Korány Kornél, Lelik László: Biológiailag aktív komponensek mérése kozmetikai alapanyagként szolgáló gyógynövény kivonatokból, In:MKE Kozmetikai és Háztartásvegyipari Társasága Kozmetikai Szimpóziuma (2012) (Budapest) MKE Kozmetikai és Háztartásvegyipari Társasága Kozmetikai Szimpóziuma.Budapest, Magyarország, 2012.11.22 pp. - Kiadvány: 2012.
type of document: Conference paper/Előadás vagy poszter cikke
language: Hungarian
2012

Bányai László, Komáromi Bonifác, Bernáth Jenő, Lelik László: Gyógynövény drogok minősítési problémái, In:Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya tudományos előadóülése (2012) (Lajosmizse) Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya tudományos előadóülése.Lajosmizse, Magyarország, 2012.06.08 pp. - Kiadvány: 2012.
type of document: Conference paper/Előadás vagy poszter cikke
language: Hungarian
2000

Tömösközi S, Sarkadi L, Lelik L : Élelmiszer-analitika II, Budapest: Agrárszakoktatási Intézet, 286 p.
type of document: Book/Monography
language: Hungarian
1998

G Vitanyi, L Lelik, E Bihatsi-Karsai, J Lefler, M Nagy-Gasztonyi, G Vereczkey: Detection of Eritadenine in Extracts from Shiitake Mushroom ByGas Chromatography/Mass Spectrometry, RAPID COMMUNICATIONS IN MASS SPECTROMETRY 12: pp. 120-122.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 2
language: English
1997

L. Lelik: Introduction to Papers from the Scentific Memorial Session of the Hungarian Mass Spectrometry Group, RAPID COMMUNICATIONS IN MASS SPECTROMETRY 11: pp. 648-650.
type of document: Journal paper/Review paper
language: English
1997

Lelik L, Vitányi Gy, Lefler J, Hegóczky I, Nagy-Gasztonyi M, Vereczkey G: Production of the mycelium of shiitake (Lentinus edodes) mushroom and investigation of its bioactive compounds, ACTA ALIMENTARIA 26: (3) pp. 271-277.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 13
language: English
1997

Vitányi G, Bihátsi-Karsai É, Lefler J, Lelik L: Application of high performance liquid chromatography/mass spectrometry with thermospray ionization to the detection of quassinoids extracted from Quassia amara L., RAPID COMMUNICATIONS IN MASS SPECTROMETRY 11: (6) pp. 691-693.
type of document: Journal paper/Article
number of independent citations: 4
language: English
DOI 
Number of independent citations to these publications:19 
Scientometric data
Saját közlemény- és idézőlista list of publications and citations
number of scientific publications that meet accreditation criteria:
80
number of scientific publications:
99
monographs and professional books:
2
monographs/books in which chapters/sections were contributed:
4 
art/engineering creative works:
0
scientific publications published abroad that meet the accreditation criteria:
33
publications not in Hungarian, published in Hungary, meeting the accreditation criteria:
14
number of independent citations to scientific publications and creative works:
79
further relevant information regarding accreditation (in Hungarian)
1990-Az OTKA Budapesti Agrobiológiai Műszerközpont Műszerbizottságának vezetése 1991-1994 A 13. IMSC Szervezőbizottságának titkára 1992-1994. Az MTA Kromatográfiás Munkabizottságának tagja 1994- Az MTA Élelmiszerkémiai Munkabizottságának tagja 1991-1994. Az MKE Tömegspektrometriás Szakcsoportjának titkára 1994-2007 Az MKE Tömegspektrometriai Társaság titkára 2007- Az MKE Tömegspektrometriai Társaság elnöke 2007- Az Európai Tömegspektrometriai Szövetség vezetőségi tagja (to be translated)


2024. IV. 17.
ODT ülés
Az ODT következő ülésére 2024. június 14-én, pénteken 10.00 órakor kerül sor a Semmelweis Egyetem Szenátusi termében (Bp. Üllői út 26. I. emelet).

 
All rights reserved © 2007, Hungarian Doctoral Council. Doctoral Council registration number at commissioner for data protection: 02003/0001. Program version: 2.2358 ( 2017. X. 31. )